RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det andre valget


Hege Krogstad avgir stemme både til menighetsråd og bispedømmeråd. i bakgrunnen sogneprest i Østre Aker, Heinke Foertsch.
Hege Krogstad avgir stemme både til menighetsråd og bispedømmeråd. i bakgrunnen sogneprest i Østre Aker, Heinke Foertsch.
På Bryn skole var det både det ene, andre og tredje valget på en gang. De to siste gikk av stabelen litt mer upåaktet.

TEISEN: Størst oppmerksomhet har stortingsvalget fått, men samtidig, i egne lokaler, skulle også det pekes ut nye medlemmer til menighets- og bispedømmeråd. På Bryn skole råd for Østre Aker menighet og Oslo bispedømmeråd.

Ny rekord

Tidligere har menighetsrådsvalgene foregått i kirken og deltakelsen har heller vært laber.

– Rundt om 50 stemte ved forrige valg, og nå ser det ut til at vi mangedobler dette, sier sogneprest i Østre Aker, Heinke Foertsch.

Hun mener det er flest som avlegger stemmer for bispedømmerådet, men at det lokale engasjement kommer mer til uttrykk gjennom alle rettingene på listene til menighetsrådsvalget.

Til sammen rundt 250 avga stemmer forteller de på menighetskontoret. Og om dette er ny rekord så er dette bare en valgdeltakelse på en håndfull prosent.

Påvirkning

De er ikke lange køer, men et jevnt sig med folk som kommer innom valglokalet på den øvre delen ved Bryn skole.

– Jeg stemmer ved begge valgene. Og håper jo at det er rette personer som kommer på rett plass. Dette er jo muligheten vi har for å påvirke til å få en mer åpen og inkluderende kirke, sier Hege Krogstad, og slipper stemmesedlene i urnen.

Nytt ved årets valg var også at ungdommen får slippe til. Alle over 15 år kunne stemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere