RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det banket på døra hjemme hos Røde Kors-presidenten


President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, har delt ut diplomer til gutta, hjemme i egen stue, fra v.: Tinius, Noah og Mikkel.
President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, har delt ut diplomer til gutta, hjemme i egen stue, fra v.: Tinius, Noah og Mikkel. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Mikkel, Noah og Tinius (9) solgte vafler til inntekt for en god sak. Og hvorfor gå omveier for å levere cashen - hele 191 kroner - når presidenten i Norges Røde Kors bor i samme området?

KJELSÅS: Det var lillesøsteren til Tinius, Nicoline, som satte gutta på ideen om at de kanskje kunne samle inn penger til noen som trengte det. Ja, det synes Mikkel Fosser Tangen (9), Tinius Håkonsen (9) og Noah C. Jacobsen (9)  at var en god ide. "Hva skal vi selge?" Jo, vafler, saft og te, ble det.

– Folk var greie og kjøpte, men mest vafler da, forteller gutta.

Leverte rett på døra

Etter at salget var over, talte gutta opp pengene. Tok til side en fortjent sum til godteri, og var klare til å overlevere resten av pengene til en god sak - hele 191 kroner. Valget ble Røde Kors.

– Jeg visste fra før av at sjefen i Røde Kors bodde her på Kjelsås. Så da fant vi likegodt ut at vi kunne stikke ned til ham og levere pengene der, forteller Tinius.

Så sagt, så gjort - en høstkveld banket det på døra til Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

– Flott initiativ

Røde Kors-presidenten ble svært glad for både besøket hjem i stua og pengene.

– Dette var et veldig flott initiativ, og så viktig at folk engasjerer seg - store og små. Engasjementet i denne saken betyr like mye som pengene. Viktig for andre å se at gutter som disse bryr seg, og bra for barn i Syria at barn i andre land tenker på de og engasjerer seg for de, legger Mollekleiv til.

– Fortsett å gi

Det er første gangen noen har levert penger sånn direkte på døra, men veldig hyggelig syntes Mollekleiv om besøket.

– Men vil nok helst oppfordre tll at folk fortsetter å gi på "vanlig" måte, all informasjon ligger på nettsidene våre.

Han har invitert gutta på etterbesøk, og har ordnet med flotte diplomer som takk for innsatsen og pengene.

– Det er krig i Syria, og en desperat humanitær katastrofe. Også barna lider. Fem millioner er på flukt, og krigen kan vare lenge. Vi trenger mer til hjelp i Syria,

– Foreløpig er det bare Røde Kors/Røde halvmåne som eneste hjelpeorganisasjonen som har tilgang over hele Syria på tvers av alle frontlinjer - FN kommer ikke inn, forteller Mollekleiv til gutta.

Vaksine til seks barn

– All støtte hjelper. Jeg har regnet på dette: 191 kroner er nok til livsviktig vaksine til seks små barn i Syria, legger Mollekleiv til, han er også styremedlem i det internasjonale Røde Kors.

Stolte gutter tar imot de fine diplomene hjemme i stua til Mollekleiv.

– Vi kan godt ha flere innsamlingsaksjoner, er Tinius, Noah og Mikkel enige om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere