*Nettavisen* Nyheter.

Det beste fra danskebåten

Trubadur, toastmaster, konferansier, komponist, impresario og standup-komiker. Kyrre Mosleth spiller på mange strenger og kaller seg selv festkomiteens hjelpende ånd, men akkurat nå er det sitt eget show han jobber med.

MANGLERUD:>/B> Jeg ble spurt en gang om hva for en fyr jeg var, som så ut som en torpedo og satt meg ned og spilte "Lillebrors Vise" på piano. Godt spørsmål! Jeg lurer ofte på hvem og hva jeg er selv, ler Kyrre.
I fjor gjorde han og kameraten Dick Morten Haande-Hansen suksess på danskebåten. Engasjementet på tre helger ble til 50 forestillinger og showet ble sett av rundt 15.000 passasjerer. Nå gjør de landkrabber av seg og setter opp showet The best of danskebåten på Årvoll gård. Det blir fire forestillinger med première 1. februar.
Vi veksler mellom gamle norske, svenske og danske sanger, humor og nyere norsk musikk. Fremført, om ikke virtuost, så med sjel, sjarm og vår egen spesielle innlevelse. Folk får sitt, enten de ville høre Kurt Foss og Reidar Bøe, Alf Prøysen, Jokke og Valentinerne eller Klanens sang om Vålerenga kjerke. Om dette går bra kan det hende vi satser på noen forestillinger i Bydel Østensjø også, smiler trubaduren.

Skuespiller

Synes du han virker kjent? Det er nok store muligheter for at du har sett han på filmlerret eller TV-skjerm.
Rollen som Erik Brekke i Hotel Cæsar er trolig den som flest har sett, men jeg har også vært med i filmene Da jeg traff Jesus med sprettert, Buddy, Amatørene og Hockeyfeber. Samt en TV-serie som ble en dundrende økonomisk og prestisjemessig fiasko for NRK på åttitallet - komedien Herfra til Haglemoen, ler han.
I tillegg har han vært med i over 20 reklamefilmer, og med jevne mellomrom dukker han opp i TV-ruta for å selge oss noe.
De sylskarpe kjenner meg muligens igjen i badstureklame for VG i fjor sommer. Og en reklamefilm for opplysningen 1880 går nå. Jeg spiller en heller usympatisk redaktør for et ukeblad.

Drosjesjåfør

Standup-komiker, konferansier, trubadur og toastmaster. Manglerud-mannen har en variert merittliste å vise til. I tillegg er han drosjesjåfør når han ikke står på scenen, og holder ofte til på holdeplassen ved Manglerud senter.
Er det noe du ikke har vært?
Torpedo har jeg aldri vært! Men i 15 år var jeg impresario for en rekke norske og utenlandske artister. Jeg har samarbeidet med en rekke av våre fremste musikere og artister. Også har jeg vært modell! Trolig det yrkesvalget jeg har tatt som jeg har vært minst kvalifisert for, men det byr seg fremdeles et og annet oppdrag, og jeg humrer og ler like godt hver gang. Nå vurderer jeg å ta et skikkelig modellkurs for å lære mer om krig og fred og sånn...

Komponist

Kyrre har også skrevet en rekke tekster og melodier. I 1999 var han med i Melodi Grand Prix som komponist og tekstforfatter for Stephen Ackles og ble nummer fire.
Jeg kaller meg også lydtekniker. Er ikke det spor mer kvalifisert som lydtekniker enn som modell, men jeg har investert i et spenstig lydanlegg som sikkert låter helt suverent når jeg skjønner hva alle knappene er til. Å montere opp denne investeringen har gitt meg et unikt innsyn i mitt eget ordforråd. Jeg behersker banneord fra utrolig mange land og byer. Det gjør Fruen også viste det seg, da hun fant fakturaen. Dyre greier de lyddingsene!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.