RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste lesestoffet finner du på Grünerløkka

Mehrnosh Shokri driver to av Oslos største Narvesen-kiosker når det kommer til utvalg av aviser, magasiner og blader. Nylig ble hun tildelt prisen for årets LES-butikk 2010, som takk for innsatsen på Grünerløkka.

Grünerløkka: – Det betyr veldig mye for meg å få denne prisen, spesielt ettersom det ligger i Narvesens sjel å være best på utvalget av lesestoff. Jeg har jobbet hardt for å få inn så mange og relevante titler som mulig, så denne prisen gir meg ny inspirasjon, sier Shokri.

Det er Narvesen selv som deler ut prisen til den de mener har utmerket seg mest for å tilby leseglade kunder et stort utvalg titler.

Shokri, som har en bachelorgrad i økonomi fra BI, har drevet Narvesen på Torshov i tre år.

I juli i fjor tok hun også over kiosken i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka, og det var innsatsen her hun ble tildelt prisen for.

Leser mye selv

– Tidligere leste jeg for det meste moteblader, men gjennom jobben min har jeg de siste årene fått øynene opp for andre typer blader også. Aktualitet, interiør og livsstil er temaer jeg finner interessante. Samtidig synes jeg det er viktig å ha litt oversikt over hva som finnes i de ulike bladene, slik at jeg kan gi anbefalinger til kundene mine. Derfor tar jeg ofte med meg en bunke hjem, sier Shokri.

Selv om mange av bladene Shokri leser er på engelsk, er hun opptatt av å fremme norske blader og tidsskrifter også. Når Østkantavisa er innom kjører kiosken på Torshov en kampanje på norske interiørblader.

Og ifølge 30-åringen er det kampanjene som er noe av nøkkelen til suksessen.

– Vi får gode resultater av kampanjene vi kjører, så det var nok utslagsgivende for at jeg fikk prisen. I tillegg har vi fått til en ganske god avtale med mange av kafeene som ligger på Grünerløkka. De får gratis blader av oss som kundene deres kan lese, mot at vi får ha et klistremerke på, med påskriften ”Narvesen - Grünerløkkas beste på lesestoff”, forteller Shokri, tydelig stolt av avtalen hun har forhandlet fram.

Shokri er opprinnelig fra Iran og kom til Norge da hun var ti år. Allerede den gangen fattet hun interesse for typiske norske jenteblader som Topp og Girls.

Hun er usikker på om dette har hjulpet henne til å snakke flytende norsk, men hun er overbevist om at de gode norskkunnskapene har gjort det lettere for henne å studere og skaffe seg jobb.

– Det er klart at livet i Norge blir enklere dersom man lærer seg å lese, skrive og snakke norsk. Ellers er det vanskelig å bli integrert i samfunnet. Det blir en slags ond sirkel uten den kunnskapen i bunnen. Norsk språk er nøkkelen, sier hun.

Shokri tror at 2011 kan bli et enda bedre år enn fjoråret, og satser derfor på en ny LES-pris.

– Finanskrisen har preget folks vilje til å handle lesestoff i et par år nå, men det kan virke som den trenden er i ferd med å snu. Jeg har derfor et klart mål om betydelig vekst både på Grünerløkka og her på Torshov. I tillegg er planen å øke antall titler og få et enda bredere utvalg, avslutter Shokri.

Fast kunde

Sverre Skogsrud er en av mange som besøker Narvesen på Torshov med jevne mellomrom. Han bor i nærheten og er veldig glad for at det ligger en kiosk med så bredt utvalg av magasiner og blader på Torshov.

– Utvalget her er vel så bra som det kan få blitt. Jeg synes de lykkes med å være best på lesestoff, så i mine øyne er ikke 7-eleven eller Deli de Luca reelle konkurrenter, sier Skogsrud.

41-åringen kjøper for det meste dameblader til samboeren og magasiner som Wired og The Economist til seg selv.

Vil ha noe å holde i

Ane Jenny Gran er også fast kunde hos Shokri. Hun bor på Hybråten, men jobber på Torshov.

– På Høybråten er det ingen bladutsalg som kan måle seg med dette utvalget. Derfor går jeg innom her før eller etter jobb for å se etter nye interiørblader. Tegneserier er også god underholdning, og her er det mye å velge i, sier Gran.

Hun tror ikke digitaliseringen av lesestoff vil bidra til at blader og magasiner i papirutgave blir borte.

– Jeg tror mange er som meg og vil ha noe å holde i, fysisk. Samtidig har jeg inntrykk av at hjemmesidene til de bladene jeg leser inneholder mindre utfyllende saker enn det som står på papir, sier Gran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere