*Nettavisen* Nyheter.

Det blir dyrt når bilen taues bort

Har du ikke fulgt med når det skal snøryddes der bilen din står parkert, får du en betydelig regning.

Oslo/Lambertseter: Når Kong Vinter har sendt store mengder snø, og den er i ferd med å ta overhånd i veier og gater, må det til slutt gjøres en storopprydding.

Minimum 24 timer før store skraper, fresere og lastebiler kommer, blir det satt ut skilt om veiarbeid. Da er det om å gjøre å være oppmerksom og følge tidsfristen.

For om bilen din står der det skal ryddes, kommer en representant for Trafikketaten, og de skriver gebyrer med store tall.

I første omgang kommer det regning på kr. 2.900,- + 500,- for bortkjøring og gebyr for feilparkering.

Så må man finne ut hvor bilen står, og for å få den ut fra opplagstomten, må man punge ut igjen. Her bygger prisen seg opp for hvert døgn, så har man først vært så uheldig å «miste» bilen sin, er det om å gjøre å være rask på foten for å hente den.

Vi var på plass da veier på Lambertseter ble ryddet forrige uke.

Der kunne trafikkbetjenten fortelle at i løpet av et par timer var det åtte biler som hadde forsvunnet på planet eller hengende etter Viking-bilen.

Alle vil vi gjerne ha ryddet vei og gate, men vi må altså være med på jobben ved å flytte bilen bort fra stedet det skal arbeides.

Skal man reise bort og bilen blir forlatt hjemme, kan det være smart å ha en avtale med velvllig nabo og avlevere bilnøkkel. To uker deilig ferie på Kanariøyene kan nemlig ellers bli veldig mye dyrere enn først beregnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag