*Nettavisen* Nyheter.

Det blir sprengkaldt i helgen

NÅ BLIR DET KALDT: Temperaturen skal helt ned til 19 blå! Foto: Arkivfoto

Nå er det bare å finne fram superundertøyet, sprengkulda kommer til helgen. Og vil du ikke kle på deg, så kan du gjøre som Lido Lido – holde deg inne.

OSLO: Allerede i starten av uken kjente man kuldegufsene. Og til helgen topper det seg, og lørdagen topper pallplassen for sprengkulde.– Det blir forholdsvis kaldt, men det kjenner vi jo allerede. Skydekket vil lette til helgen, altså blir det mindre skyer. Da blir det ofte veldig kaldt, sier meteorolog Arild Mentzoni.

Hele 19 minusgrader melder Meteorologisk institutt.

Hvordan skal osloborgerne takle det?

Holder seg inne

Lido Lido
- Jeg skal holde meg inne, gi ut plate på fredag og holde konsert.Håper folk ikke fryser så mye at de ikke orker å komme for å høre på meg, sier Peder Losnegard (19), som kanskje er litt bedre kjent som Lido Lido.

- Synes det er et hakk kaldere i Oslo enn Haugesund, men jeg takler det greit. Pakker meg inn i høretelefoner og store hetter, og går så fort jeg kan, sier Lido Lido.

Og artisten er visst ikke alene om å ville holde seg innendørs:

Sprengkulde
Erika Engdal (21) fra Grünerløkka synes -19 grader høres veldig kaldt ut.

- Jeg får holde meg inne. I fjor vinter var det jo enda kaldere og da kledde jeg på meg tre bukser for å holde varmen. Nå skal jeg i tillegg stå og hoppe opp og ned når jeg venter på bussen, så overlever jeg nok, sier hun.

Berit Schou (64) fra Høyenhall antar at også hun kommer til å holde seg inne i helgen.

Sprengkulde
- Hvordan jeg skal takle 19 minusgrader har jeg ikke tenkt over. Blir vel å kle på meg bedre eller holde meg inne, sier Schou.

- Kulda er sikkert vanskelig å takle for de som har helseproblemer, men for alle oss andre er det jo ikke noe nytt at det er kaldt om vinteren, sier hun og legger til:

- Jeg synes vinteren er en flott årstid!

«Tabloid møl»

Meteorolog Arild Mentzoni forteller at værsituasjonen er annerledes nå enn tidligere i vinter.

– Vi har et høytrykk øst for oss, sier han, og legger til at temperaturen vil stige igjen på søndagen.

– Så oslofolk bør kle på seg godt i helgen?

– Det vil jeg vel tro at de allerede har begynt å gjøre, men det bør de i hvert fall til helgen, sier Mentzoni.

LES VÆRVARSELET HER!

sprengkulde
Erland Wilmar (69) fra Torshov synes ikke at kulda er et problem.

– Bare å kle seg godt og holde varmen inne. Det er jo en helt alminnelig vinter med kuldeperiode i månedsskiftet januar/februar.At det skal være så farlig med kulde, er noe mediene hauser opp. En meteorolog kalte det nylig «tabloid møl». Jeg er helt enig med han. Bare å holde seg inne om man synes det er for kaldt ute, sier Wilmar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.