*Nettavisen* Nyheter.

Det er avgjort. Gulleråsen blir gjenåpnet

Fra venstre: Christian Grønlie Herzog, Hans Christian Voldstad, Terje Bjøro og Lars Asbjørn Hanssen øver seg på å igjen kunne stige på T-banen på Gulleråsen stasjon. Foto: Vidar Bakken

Endelig kom gladmeldingen. Byrådet bevilger penger til ny stasjon på Gulleråsen.

GULLERÅSEN: – Da er det avgjort. Det kommer en tilleggsbevilgning på 8 millioner kroner i revidert budsjett. Tomt og tekniske løsninger er på plass, så nå kan stasjonen bygges, sier Hans Kristian Voldstad, leder av Vestre Aker Venstre.

Les også: Gulleråsen stasjon avgjøres i disse dager

Ventet i spenning

Vi møtte en glad gjeng på Gulleråsen stasjon. Foruten Voldstad møtte bystyrerepresentanten og Venstres gruppeleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro og medlem av Vestre Aker Venstre, Christian Grønlie Herzog. Sist, men ikke minst Høyres nestleder i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, Lars Asbjørn Hanssen, som i flere år har jaget løsninger for stasjonsløsning.

Mange har ventet på hvilken innstilling Venstres byråd for miljø og samferdsel. Guri Melby, ville komme med i revidert budsjett.

Frp lokalt og i rådhuset har vært krystallklar på at stasjonen skal gjenåpnes, nærmest for enhver pris. Samtidig har man ventet i spenning på om byrådskameratene Høyre og Venstre ville bevilge penger til stasjonsløsning etter at de berørte naboene hadde gått med på en frivillig løsning.

Inkluderende demokrati

– Jeg kan garantere for at Høyre i rådhuset vil støtte forslaget, sier Hanssen.

– Når vi nå fremmer saken, så vil jeg også gjøre oppmerksom på den støtten vi har fått fra Frp og KrF, sier Bjøro.

Herzog forteller om hvordan Venstre lokalt gang på gang har fått saken opp på Venstres gruppemøter i bystyret.

Hanssen understreker at dette viser hvordan et inkluderende demokrati med bydelsutvalget i spissen fungerer.

– Da saken stoppet opp i byråkratiet, fikk vi naboene i tale. Vi fikk til en frivillig løsning og vi slipper en eventuell ekspropriasjon, som ville tatt mye lengre tid, blitt mye dyrere og ville fått større konsekvenser for naboene, sier Hanssen.

Les også: Kan bli permanent stasjon

Mange skal takkes

Terje Bjøro mener det er mange som skal takkes.

– Ikke minst den lokale aksjonsgruppen som startet det hele da stasjonen mot byen ble stengt. En særlig takk til seniorene Alf G. Astrup og Erik G. Tandberg.

– Og juniorene Mathilde Fasting, Benedicte Frydendal og Kari Hertzberg i Gulleråsens Venner, repliserer Hanssen.

– Det er også mange politikere i rådhuset som har stått på i denne saken. Jeg vil nevne Carl I. Hagen som jeg har stått på bruskasse sammen med og holdt appell her på stasjonen. Hagen har vært en viktig budsjettpartner og støttespiller, sier Bjøro.

– Det har vært en lang prosess med mye motgang. Det viste seg at djevelen lå i detaljene, men nå kan vi feire, avslutter Voldstad.

Ikke helt avsluttet for Hanssen mener vi ikke må glemme Ruter.

– Utviklingssjef Øystein Grov skal ha fortjent honnør for redelig og saklig medvirkning, sier Hanssen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag