RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er bokas dag i dag


Osloborgere er fremdeles glad i å lese, og 5 mai feires verdens bokdag.
Osloborgere er fremdeles glad i å lese, og 5 mai feires verdens bokdag. Foto: Arkivfoto$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Verdens bokdag feires 5 mai, med utallige aktiviteter for både store og små på Deichmanske filialer i Oslo.

OSLO: Verdens bokdag er utpekt av UNESCO til en verdensomspennende feiring av bøker og lesing, og feires i mer enn hundre land.

Rebus og skattejakt

– I år faller Verdens bokdag på påskeaften, vi markerer derfor bokdagen torsdag 5. mai. Flere av Deichmans filialer deltar i markeringen med ulike aktiviteter, blant annet foredrag, konserter, bokloppemarked, garasjesalg, rebus, og skattejakt for barn, sier Karen Kristin Hagen.

Bokamnesti

Enda et spesielt innslag denne dagen er at det er innført bokamnesti for alle. Det vil si at du kan levere glemte bøker inn uten å betale gebyr.

– Vi må presiserer at dette ikke gjelder de som allerede har fått inkasso på bøkene, sier Hagen.

Og vi låner mye bøker selv i disse digitale tidene. Hagen ser en tydelig utvikling av litteraturen vi nå leser i forhold til tidligere:

– Litteraturen er blitt mer biografisk, blogger blir til virkelighet, fiksjon blir til virkelighet, samt at vanskelige fagområder populariseres, sier hun.

Nå gleder Hagen seg til å ta imot store og små på denne bokas dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere