RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her hestefølget som kom fra Søndre Aas gård til det lokalpolitiske møtet på Søndre Nordstrand. De er redde for å miste skogen de rir i.
Her hestefølget som kom fra Søndre Aas gård til det lokalpolitiske møtet på Søndre Nordstrand. De er redde for å miste skogen de rir i. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Det er dialog over kommunegrensen

Siste ord er ikke sagt om utbygging på IBM-tomten på Rosenholm. Nå er det dialog på ordførerplan over kommunegrensen.

ROSENHOLM: – Jeg kan fortelle at det har vært kontakt mellom ordfører Fabian Stang og ordfører Ildri Eidem Løvaas i Oppegård om saken, sier Rune Dahl som er politisk rådgiver for Oslo-ordføreren.

Del på Facebook

Bakgrunnen er at BU på Søndre Nordstrand tok opp saken på sitt siste møte.

LES OGSÅ: Engasjerte unge på hest til BU-møtet

– Dersom det skulle være noen som helst tvil i forhold til om folk i Oslo vil bli hørt i forbindelse med en utbyggingssak i nabokommunen, så kan jeg bekrefte at det vil de så absolutt, sier Dahl.

To gode naboer

– Oslo og Oppegård er gode naboer og har tenkt å fortsette å være det.

– Byggesaken er for øvrig ikke kommet til politisk behandling ennå, men den prosessen starter kanskje på et av de siste møtene før sommerferien. Her er ingenting avgjort, og det er absolutt tid for å komme med innvendinger og forslag til løsninger som vil bevare mest mulig av skogen, sier Dahl.

LES OGSÅ: – Ikke ta skogen vår

– Det er dialog for å sikre at innbyggerinitiativet blir fulgt opp, og begge ordførrene har sagt at det skal ordnes opp i saken.

Sti til Ingierstrand

Det ligger også et element til i saken. I følge Dahl skal det nemlig lages en tilførselssti slik at det blir lettere å komme ned mot sjøsiden og turveien som er planlagt fra Hvervenbukta til Ingierstrand.

– Etter det som er sagt, vil i alle fall utbygger ikke erte på seg naboene, så jeg ser helt klart for meg at det blir en bra løsning, sier Rune Dahl ved Oslo-ordførerens kontor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere