RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er en samfunnsplikt

Erna Beate Eia Bokle går inn i sin fjerde periode som meddommer. Hun mener det er en samfunnsplikt.

Oppsal: Erna Beate blir innkalt én til to ganger i året, hovedsakelig til endagssaker.

Jeg synes det er en samfunnsplikt. Det er viktig at vanlige mennesker er med som dommere i straffesaker, mener Erna Beate som til daglig jobber i Oppsaltunet barnehage.

Spennende

Under rettssakens gang følger Erna Beate nøye med og noterer flittig. Sammen med en juridisk dommer og en meddommer skal hun komme fram til en kjennelse.

Det kan være vanskelig og man hører om mange tragiske menneskeskjebner. Vi må likevel alltid forholde oss til de lover og regler som gjelder, men jeg tror kanskje man skjønner litt hvordan folk har det når man hører historiene som fortelles, sier hun.

Sakene man komme borti som meddommer i Tingretten omhandler som oftest mindre kriminelle handlinger som vinningsforbrytelser, ran eller narkotika.

Der er veldig spennende og kjempeinteressant. Jeg får et godt innblikk i hvordan det norske rettssystemet fungerer i praksis, sier Erna Beate.

Ingen vikarer

Erna Beate ser paralleller fra vervet hun har som meddommer til jobben hun gjør med barna i Oppsaltunet barnehage.

Her kan jeg gjøre det jeg kan for at barna går ut av porten med en del sosial kompetanse og forståelse for hva som er rett og galt, sier hun.

I Oppsaltunet barnehage er det flere ansatte som er meddommere. Selv om det til tider kan være vanskelig å få kabalen til å gå opp i barnehagen har styreren gitt sin fulle støtte til de mange meddommerne. Men Bydel Østensjø tillater ikke at det leies inn vikarer når noen blir innkalt til meddommertjeneste, dette mener Erna Beate er negativt:

Det er synd er at vi ikke får vikarer når man blir innkalt, det blir en ekstra belastning på arbeidskollegene, mener hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere