*Nettavisen* Nyheter.

Det er en skandale

Rundt denne svingen kommer bilene i stor fart, mens den fortausløse boligveien preges av skolebarn og barn på sykkel. Kasper Gisholt til venstre i bildet. Foto: Vidar Bakken

Beboerne i Ladeveien og Damliveien mener at Konventveien må stenges øyeblikkelig, før det skjer en alvorlig ulykke i deres lille veistubb.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange biler velger den markerte ruten for å komme hurtig til og fra Engebrets vei.

HOFF: Det er en skandale at denne lille boligveien blir brukt som gjennomfartsvei, sier Kasper Gisholt, som bor i Ladeveien.
Når trafikken korker seg i Konventveien, er det mange som kjører inn i den fortausløse boligveien for å komme raskere til eller fra Engebrets vei.

I stor fart

Mens vi står der, kommer en Rover i stor fart nedover Ladeveien, som svinger over i Damliveien. Gisholt blir opprørt over farten.

Jeg blir så rasende. Nå er det ikke engang rush. Noen kjører også her for å unngå en ekstra fartshump i Konventveien. Se på den farten rundt svingen som går i 90 grader og er helt uoversiktlig. Jeg mener det kan være et tidsspørsmål før et barn blir drept i denne veien, sier Gisholt.

Monterte fartsdumper

Uten å få gehør hos noen myndigheter bestemte naboene seg for å ta saken i egne hender i slutten av mars.

Vi kjøpte inn og monterte fartshumper på begge sider av svingen. Det tok bare 14 dager før samferdselsetaten kom og fjernet dem. Nå får vi se om de er like raske til å stenge Konventveien, etter at politikerne har bedt om at dette skal gjøres umiddelbart, sier Gisholt.

Vinne gaten tilbake

Barn på sykkel og barn på vei til skolen preger gatebildet denne morgenen.

Det er jo helt uoversiktlig. Dette er en vei som skal brukes av beboerne som kjører forsiktig ut og inn. Slik det er nå kan vi ikke slippe barna ut alene. Nå vil vi vinne gaten tilbake, sier Gisholt.

Han mener at fartshumpene må på plass igjen.

Selv om Konventveien stenges vil det bli trafikk med alt fra drosjer, pizzabud til besøkende. Det viktigste nå er likevel at lokalpolitikerne følger opp sitt vedtak og sørger for at Konventveien stenges, sier Gisholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag