RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er et columbi-egg


Politikernes håndslag til Bo Callander og Røa idrettslag gjør det mulig å realisere kunstisbanen. Fra venstre: Henning Holstad, Bo Callander, Aud Kvalbein, Bård Folke Fredriksen og Kjell Veivåg. Foto: Vidar Bakken
Politikernes håndslag til Bo Callander og Røa idrettslag gjør det mulig å realisere kunstisbanen. Fra venstre: Henning Holstad, Bo Callander, Aud Kvalbein, Bård Folke Fredriksen og Kjell Veivåg. Foto: Vidar Bakken
Rådhuspolitikerne mener prosjektet Bogstad Vinterparadis er like enkelt som det er genialt.

BOGSTAD: Det er et Columbi egg. Her kan ulike grupper gjøre ulike aktiviteter på ulike tider av året, sier varaordfører Aud Kvalbein (KrF).

De fire borgerlige partiene i rådhuset var representert på Bogstad golfbane etter budsjettjusteringen i bystyret, hvor 10 millioner gikk til Bogstad Vinterparadis. Bård Folke Fredriksen (H), Henning Holstad (FrP) og Kjell Veivåg (V) møtte opp sammen med Aud Kvalbein. Igjen møtte en takknemlig Bo Callander opp og redegjorde for prosjektet med stor entusiasme.

Utvidet skøytetilbud

Bård Folke Fredriksen har selv spilt bandy og vet hvilken betydning denne lagidretten har i de vestlige bydeler.

Dette var mulig på grunn av overskuddet i 2007. Dette prosjektet er et stort løft for barn og unge og for organisert og uorganisert idrett. Bandy er blant de idretter som har hatt dårlige forhold i mange år. Dette blir også et unikt tilbud for lengdeløp. Vestre Aker, Frogner og Ullern får alle et utvidet skøytetilbud i årene som kommer med den nye anleggene, sier leder av finanskomiteen, Bård Folke Fredriksen.

Inspirasjon

Byen vokser og vi trenger flere idrettsanlegg. Resultatet kommer etter et utmerket samarbeid mellom privat og offentlig sektor. Vi må ha flere steder som dette som legger til rette for fysiske aktiviteter. Når gode ting spiller sammen får man også resultater. Jeg tror dette kan være en inspirasjon for andre lokale krefter som søker løsninger, sier Kjell Veivåg, nestleder i kultur og utdanningskomiteen.
Han får tislutning av Henning Holstad.

Vi er idrettspartiet og vi var positive til planene om kunstisbane fra dag en. Det er en god kombinasjon med et samarbeid mellom det private og det offentlige. Jeg er glad for at det går an å få til et politisk flertall som ikke innebærer kommunal planlegging i årevis. Jeg ser det som positivt at den privatdrevne Bogstad skole får overskuddsvarme fra en offentlige støttet kunstisbane. Dette bør gjøres mye mer og er maksimal FrP-politikk, sier leder av helse- og sosialkomiteen, Henning Holstad.

Trenger idrettsanlegg

Aud Kvalbein liker plasseringen av kunstisbanen.

I og med at terrenginngrepet blir så lite vil det ikke berøre omgivelsene mye. Jeg liker at det blir et naturlig amfi rundt banen. At det samme området kan brukes til en sommeridrett som golf ser jeg som positivt. Her kan både amatører og profesjonelle drive vinter- og sommeridrett. Oslo vest trenger idrettsanlegg som dette. Det er en gledens dag for mange, sier Kvalbein, som sammen med de andre politikerne lyttet oppmerksomt til Callanders beskrivelse av anlegget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere