*Nettavisen* Nyheter.

«Det er fortsatt flest hverdager når alt kommer til alt»

Roser utenfor Oslo Domkirke Foto: FOTO: LARS WEIMOTH

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) oppfordret til å bake en kake, invitere til en kopp kaffe eller ta initiativ til å gå en tur sammen med noen, da han var siste taler på søndagens minneseremoni etter 22. juli, i Oslo Spektrum.

Stoltenberg talte til deg i sin tale, han var bevisst virkemidlene som skulle sørge for at ingen som hørte på, i salen eller hjemme foran tv-en, skulle kunne frata seg ansvar for nestekjærlighet.

Del på Facebook

På samme måte gjorde utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) det klart at kampen mot terror og fremmedfrykt starter i nabolaget, da han besøkte Bøler Ap etter karikaturstriden i 2008. Det er i hverdagen tanker om «de andre» formes, det er i hverdagen du tar valget om du skal ringe en venn du ikke har snakket med på en stund og det er i hverdagen du diskuterer terroranslagene som rammet Oslo og Utøya 22. juli. Det er i nabolaget vi kan endre samfunnet og gjøre en forskjell.

LES ALT OM TERRORANGREPET 22. JULI HER

En gutt på Mortensrud bruker bøsser som virkemiddel. Thomas Heiles initiativ til innsamling til Leger Uten Grensers arbeid i forbindelse med sultkatastrofen på Afrikas horn fikk så stor respons at de måtte utvide aksjonen til to dager fordi de ikke hadde nok bøsser til alle som ville gå en viktig søndagstur.

I programmet til minneseremonien i Oslo Spektrum søndag fikk vi et annet eksempel på omsorg og nestekjærlighet:

«I de uvirkelige ukene vi har bak oss har vi lært hva omsorg betyr. En mor og far som våket over sin datter ble rørt av venner som hadde klippet plenen for dem. Det skal vi huske når høstmørket senker seg», skrev Stoltenberg i introduksjonen.

LES OGSÅ: Minneseremonien tøff for Jens Stoltenberg

Alle har vi kjent på hva hvis-tankene etter 22. juli. Vi kartlegger våre valg og husker hvor vi var og hva vi gjorde. Det er naturlig når store og avgjørende hendelser skjer i livene våre.

Men det er fortsatt flest hverdager når alt kommer til alt. Og det er da vi trenger å huske på hva nestekjærlighet er. Det er å smile til bussjåføren selv om bussen ankommer holdeplassen for seint. Men det er også å gi seg selv tid til å tenke og hvile.

Så ikke vent til nyttårsaften med å sette forsetter for ditt nye og bedre liv. Begynn i dag. Grip dagen. Fyll klisjeene med innhold som betyr noe for de som er rundt deg. Hver dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag