*Nettavisen* Nyheter.

Det er her jeg kommer til å bli

I 1955 begynte Tore Bakker på Årvoll skole. Femti år senere er han inne i sitt 30. år på skolen som lærer. Det er det samme fine miljøet her fortsatt, sier han.

Årvoll: Lærerspiren ble sådd her på Årvoll i 6. klasse. Klasseforstanderen vår sin gravide kone kunne ikke undervise sine førsteklassinger én dag, og da ble jeg som 6. klassing vikarlæreren deres-- jeg fikk kjemperespons, forteller Bakker fornøyd.
Bakker var i det første kullet som startet sin skolekarriere på Årvoll i 1955. I syv år gikk han på skolen, og Årvoll har spilt en sentral rolle i karrierevalgene hans.
Kåre Hole var min klasseforstander da jeg begynte her, og ble et forbilde for meg. Da jeg begynte her som lærer i 1975 fikk jeg han som kollega, men det tok meg et halvt år å komme på fornavn med han. Å kalle han 'Kåre' var helt rart, jeg hadde jo så stor respekt for han. For meg hadde han jo alltid vært ' Hole', forteller Bakker.

Forandringer

I dag er Bakker idrettsleder og underviser i kroppsøving, naturfag og matte. Han er fortsatt bosatt i Økern området, men mye har forandret seg siden barneskoleårene på Årvoll.
Da jeg gikk her var det en puggeskole. Jeg kan fortsatt alle preposisjone på rams. Og spør meg om gjerne navnene på alle fjordene i Finmark eller vannene i Telemark. Det positive ved dette er at jeg alltid vet hvor jeg er når jeg reiser, men i dag er det jo mye mer fokus på individuell oppfølging og prosjektarbeid som metode, sier Bakker.
Det er også ting ved skolen han gjerne skulle sett realisert.
Vi skulle jo gjerne ha hatt en svømmesal, og det ble jo påtenkt allerede på 50-tallet.

Spesielt

I det Årvoll feirer 50 år, er det en spennende følelse å vite at man er en del av flerfoldige tiår i skolens historie.
I går var jeg på en sammenkomst sammen med mange av elevene fra den gangen jeg gikk i første klasse. Det var kjempegøy å snakke med dem og høre hvor alle endte opp, sier han.
Årvoll har vært en del av Bakkers liv i 37 år, og innehar derfor en helt spesiell rolle i hans liv.
De problemene som er her er mikroskopiske. Det som utgjør det gode miljøet er fellesskapet mellom mennesker, og det er jo det som gir livet verdi. Det er fantastisk mange fine unger her, og jeg kjenner meg igjen i samholdet fra den tiden jeg var elev, forteller Bakker.
Det er her jeg kommer til å bli til jeg blir kastet ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag