*Nettavisen* Nyheter.

Det er ikke full barnehagedekning

Det er med forbauselse og ergrelse jeg leser Arnfinn Aabøs innlegg i Nordstrands Blad 31. mai 2007. Som leder av Bydel Østensjø slår han seg stolt på brystet der han påstår at Bydel Østensjø har full barnehagedekning fra kommende høst.

Min sønn, som akkurat fylte 2 år, står nok en gang uten tilbud om barnehageplass etter at alle plassene er fordelt. Han er ikke alene om dette, flere i vår omgangskrets kan vise til samme vanskelige situasjon. Heller ikke denne høsten kommer disse barna seg i barnehage i Bydel Østensjø. Jeg kan vanskelig se for meg at vår omgangskrets er spesielt hardt rammet av manglende barnehagedekning. Jeg tror snarere vi representer gjennomsnittet av barnefamilier i bydelen. Det betyr at målet om full barnehagedekning i Bydel Østensjø fremdeles befinner seg i fremtiden.

Likevel velger Arnfinn Aabø å lene seg tilbake i trygg forvissning av at jobben er gjort. "I august/september skal vi ipraksis ha full barnehagedekning for alle barn i vår bydel som ønsker barnehageplass" proklamerer Aabø med dårlig tildekket stolthet. Han retter samtidig hard kritikk mot sine kollegaer i byråkratiet som fremdeles kjemper hardt for at barnefamilier skal kunne tilbys barnehageplass i sine bydeler. Aabøs tendensiøse fremstilling av fakta og samtidig manglende ydmyket er ikke spesielt kledelig for en leder av en bydel i Oslo. Jeg blir bedrøvet av såvidt dårlig politisk håndverk som Aabø her dessverre fremviser.

Bydel Østensjø har gjort en solid innsats når de på få år har greid å redusere mangelen på barnehageplasser. Det er jeg selvsagt takknemmelig for. Men i anstendighetens navn ber jeg om at Aabø fremstiller situasjonen slik den faktisk er: Høsten 2007 vil det fremdeles være flere barn i Bydel Østensjø som står uten tilbud om barnehageplass.Ingvild Areklett Mørdre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.