Det er ikke penger

Bydelens lekeplasser trenger et løft, men det blir neppe rom for det i neste års budsjettramme.

NORDRE AKER: Lekeapparater som ikke er tilknyttet en barnehage eller barnepark er det Friluftsetaten som drifter, men det er bydelen som betaler.

Med ansvaret for nærmiljøparker og lekeplasser følger det noe penger.

– Men disse rekker til klipp og stell og sikkerhetssjekk av de lekeapparater som står på plass, sier Hammervold i bydelsadministrasjonen.


– Dessverre rekker ikke bevilgningen til å erstatte de lekeapparater som av sikkerhetsgrunner må fjernes. Flere av parkene har nå fått fjernet det meste av sine apparater, så det er behov for å gjøre noe. Det forberedes en sak til politisk behandling om en plan for opprusting av parkene ved blant annet bruk av nærmiljømidlene. Vi får se om dette kan bli en vei til en bedring av dagens tilstand, sier Hammervold.

Han legger til at budsjettutsiktene for 2011, der bydelen må kutte nær 30 millioner på driftsbudsjettet, ikke er de beste med tanke på nye lekeplasser. For selv om bydelen kvalifiseres til nærmiljømidler, må 50 prosent av utgiftene til lekeapparater dekkes over eget budsjett.

I Langliaparken ser mødrene et mønster.

– Harald Hals-parken hadde lekeapparater tidligere, men de fikk også forfalle, uten vedlikehold, til de ble fjernet, sier Kerstin Olofdotter.

LES OGSÅ: – Bør endre inforutinene

LES OGSÅ: Hva skjer med Langliaparken?

LEA OGSÅ: Leker ikke lenger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag