RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er ingen skam å snu!

Endelig er beviset der, det ufravikelige visuelle beviset i form av en video filmet fra en ubemannet ubåt. Ifølge Miljøverndepartementet, SFT, Norges Naturvernforbund ved den lokale selvoppnevnte ekspert Tore Killingland og andre såkalte eksperter fra forskjellige miljøer som burde ta vare på vår natur, har vi som er motstandere og har en helt annen virkelighetsoppfatning av det som skjer der ute, blitt servert følgende sterke og ufravikelige sitater:

1. "Det er for lite oksygen til at det kan være noe liv i området der dypvannsdeponiet etableres."

2. "Nedpumpingen av de forurensede massene vil ikke føre til noen spredning"

3. "Undersøkelsen viste at det ikke var slam i vannmassene verken før eller under nedføring av mudrede masser. Nedført masse legger seg horisontalt på sjøbunnen."

Dette er tre sterke uttalelser som har ført til at politikere på Nesodden og i Oslo har blitt lurt til å stemme som de gjorde. Undertegnede har blitt informert av ledende politikere både lokalt og sentralt at disse tre sitatene har vært og er av en meget vesentlig betydning for deres positive svar til å regulere Malmøykalven til et dypvannsdeponi.

Den 22. mars i år senker Bellona en ubemannet ubåt ned i vannet langs det lange røret og ned til bunnen, først et stykke unna selve røret der massen kommer ut, og hva ser man? Jo, på 62 meters dybde ser man fisk rett over fjordbunnen, en relativt stor fisk vi mener er en lange blir fulgt av kameraet et stykke og forsvinner, vi ser en flyndre ligge på sjøbunnen, vi ser reker som en hver fisker ville likt å ta opp fra bunnen og sist men ikke minst, det er spor i fjordbunnen etter snegler ag annet sjødyr som lever i det løse laget. Men hvor er alle skipsvrakene? Det har med styrke blitt hevdet at dette var allikevel en skipskirkegård med giftavfall, derfor ville det ikke bli noe verre enn det allerede var!!!!!!! Senere har vi blitt fortalt at det som er en skipskirkegård på Malmøykalven, er kun en brøkdel av det regulerte deponiet.

Videre ser vi på videoen når de går fra 62 meter ned til 70 meter, nok en lange (kanskje den samme) og nå ser man en sky av mudder på siden av kamera, og en masse reker i det området som ennå ikke er forurenset. Det er fortsatt spor i bunnen etter snegler og annet. Så ser man relativt store fisker, anslått til 3-4 kg på bunnen (vi tror det er torsk eller kolje) og så skjer det som er aller verst, fisken svømmer inn i det meget grumsete forurensede vannet og blir. Så flytter man kamera til der det verste grumset kommer ut av nedfallsrøret fra lekteren, og man ser kun grå masse kommer ut. Fra 70 meter følger man nå den enorme skyen av grå masse oppover i vannlagene helt opp til ca. 30 meters dybde og der slutter videoen. Med andre ord en massiv sky av forurensninger på hele 40 meters høyde. Den kan være høyere men filmen stoppet der, og det er heller ikke mulig å anslå områdets flateinnhold. Filmet viste også fisk midt inne i det grumsete forurensede området, og i et tilfelle var fisken tydelig paralysert og oppførte seg meget underlig.

Dette viser følgende;

1. Det er mer enn nok av oksygen i området, og det er masse liv med fisk, skalldyr og annet.

2. Det er en voldsom spredning av slammet som blir pumpet ned.

3. Det er masse slam som slettes ikke legger seg bare på sjøbunnen.

Men det verste er, man pumper jo ned forurensningen og forgifter alt levende liv der nede. Kyllingland har hevdet noe som ingen har hat innvendinger til, "det forurensede mudderet som ligger på bunnen av Oslo Havn der det ligger i ro er ufarlig, men der mudderet virvles opp av det enkelt fartøys propeller, er farlig. Grunnen ar at giften i mudderet kommer i kontakt med fisken og angriper derved næringskjeden, og det er meget farlig."

Hva skjer her, jo her ser man tydelig at giften blir pumpet over levende fisk og skalldyr. Hvis ikke fiskestanden på Malmøykalven blir påvirket av dette, så vet ikke vi hva som skjer. Beviset er på filmen.

Kjære politikere på Nesodden, i Oslo og ledelsen i Miljøverndepartementet, gå inn på Bellonas nettside og se på filmen ved selvsyn. Tenk på vi som bor der og fisker i området, tenk på livet i sjøen, tenk på den oppvoksende slekt. Undertegnede har fortsatt tro på at det går an å reversere i denne sak, og hvis dere som politikere ikke foretar dere noe nå, er vi redd for at vårt nærmiljø er ødelagt for lang tid. Ødeleggelsesprosessen har allerede startet, det er ingen tid å miste nå og det må handles raskt. I forbindelse med den kommende påske og hvor mange reiser til fjells, så finnes det en fjellvett regel som har følgende innhold;

Det er ingen skam å snu!!

Per Otto Svendsen

På vegne Nesodden Velforbund

og mer enn 82 % av Nesoddens befolkning

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere