*Nettavisen* Nyheter.

Det er lov å bry seg

Jordskjelvet som har rammet Pakistan, India og Afghanistan har berørt oss alle. Dødstallet stiger for hver dag og millioner er husløse. Nøden er vanskelig å fatte. I våre bydeler er det mange som har mistet sine nærmeste, og enda flere som gjennom slekt og venner er rammet av katastrofen.
Jordskjelv i Pakistan, orkan og jordskred i Guatemala nå nylig. Orkanen og vannmassene som rammet New Orleans og tsunamien i Sørøst-Asia. Sultkatastrofene i Afrika. Sivilbefolkning som lider under de mange kriger og konflikter som herjer kloden.

Listen over elendighet kan gjøres uendelig og det meste føles som oftest fjernt fra vår virkelighet i Norge. 2005 ser dessverre ut til å bli et katastrofenes år, og det er som alltid de som har minst fra før som rammes hardest.

Midt i all elendigheten er det grunn til å gi honnør til alle de som personlig gir sitt bidrag til ofrene for natur- og sultkatastrofer. Målt opp mot all nøden kan hvert enkelt bidrag virke ubetydelig, men samtidig er det slik at det jobber mange dyktige internasjonale hjelpeorganisasjoner med å kanalisere den hjelpen som blir gitt. Mange privatpersoner og foreninger i våre bydeler tar et tak og gir sin skjerv, og det er viktige bidrag.

Regjeringen bevilger 300 millioner kroner ekstra til naturkatastrofen. Det har Norge råd til. Men det må ikke erstatte det personlige engasjementet som mange føler og handler etter.

I bydel Søndre Nordstrand bor det mange som har sine kjære i de jordskjelvrammede områdene. I dagens Nordstrands Blad kan du lese om Røde Kors som i den anledning har mobilisert frivillige til sitt ressurssenter på Mortensrud gård. Åpne dører og muligheter for å snakke med folk som bryr seg er viktig. Mortensrud Røde Kors fortjener honnør for at de tar dette på alvor.

Hver enkelt må selv avgjøre hva en kan og ønsker å bidra med i slike situasjoner. Intet menneske kan løse alle verdens problemer på egen hånd. Men så lenge det er engasjement i våre lokalmiljøer, også for den nøden som er langt unna, er det håp. Midt i all elendigheten vet vi at all hjelp kommer til nytte.

Når naturen og menneskene rammer andre mennesker som hardest, er det verste som kan skje at verdenssamfunnet snur ryggen til uten å bry seg. Et personlig engasjement hos hver enkelt av oss er den viktigste premissen for at dette ikke skal skje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.