RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er lov å følge med

nn Bølgen av bekymring og frustrasjon over Travellers hadde knapt lagt seg da en ny bølge skyllet over våre bydeler. De siste ukene har mange huseiere fått sine hus endevendt av bander på jakt etter verdigjenstander. Poltistasjonssjef ved Majorstua politistasjon Arne Solberg fortalte i Akersposten at om lag 100 personer er pågrepet i Oslo siden mai. De ble tatt for grove tyverier fra boliger. I etterkant sank antall antall anemeldelser kraftig.

Men i de siste ukene har en bande begynt å herje igjen.

Forrige helge ble det anmeldt 15 innbrudd. Og det alene i området rundt Ankerveien i Bydel Vestre Aker.

nn Disse menneskene vet nøyaktig hva de er på jakt etter. Smykker, PC-er, flatskjerm-TV-er og andre verdisaker. Som regel trenger de ikke mer enn en stige og et brekkjern før de er inne i folks boliger. I bortreiste hus får en de en smal jobb med å plukke med seg det de vil ha.

nn Denne uken sto to rumenske innbruddstyver frem. De nærmest hånet sine ofre. Begge hevdet det nesten var latterlig enkelt å bryte seg inn og stjele våre ting. De mente også nordmenn generelt ikke er flinke til å passe på sine ting.

Javel. Da får vi ta det som en advarsel fra de som lever av kriminalitet.

nn Det er på tide å gjøre livet surt for de kriminelle. Alarm, solide vinduer og inngangsdører er et must. Og la dem ikke bruke stigen din. Gjem den, og gå sammen med naboene for å få dem til å gjøre det samme.

nn Politiet prioriterer høyt å stoppe tyvene. Men de har selvsagt ikke kapasitet til å passe på alt. Derfor må vi passe på hverandre. Vær litt mer nysgjerrig enn du pleier å være. Følg med på hva som skjer hos naboen. Følg med på biler du ikke har sett før. Og særlig de med utenlandske skilter. Noter nummer og meld fra til politiet. Vi ønsker selvfølgelig ikke å stigmatisere noen. Men vi vet at mange bander kommer fra utlandet. Sånn er det bare.

nn Denne kriminaliteten berører oss alle. Derfor kan ingen av oss stikke hodet i sanden og tro at den ikke kan skje oss. Kanskje du skal ta deg en runde i nabolaget og samle folk til en prat? Gjerne med servering. Nabolaget kan slå to fluer i en smekk. Folk vil føle seg tryggere og naboskapet bli styrket. Sistnevnte er et pluss, uansett.nn Forrige helge ble anmeldt 15 innbrudd. Og det alene i området rundt Ankerveien i Bydel Vestre Aker.Sitat_leder_maks__8linjer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere