RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Det er mange som kommer noe lettvint til rikdom»

I en kommentar av Lars Asbj. Hanssen (det fortelles at på vestkanten har en to s-er i Hansen) forsvarer han de store forskjellene i levekår og død.

Det minner meg om mine slektninger i USA som mener at de som ikke vinner er store tapere og kun kan skylde på seg selv. Det minner meg også på at da Romsåsbyen ble bygget på 70 tallet så mente Høyre at det var der de med høyest inntekt så bodde, ikke på vest.

Det var før skatteomlegging og færre nullskattytere på vest. For oss som har reist mye rundt i verden og observert fattig og rik, har vel også en helt annen oppfatning av årsakene enn herr Hanssen.

Strategiske valg for å leve lenge betyr at du må ha kapital for å flytte til steder som har eksempel bedre luft, bedre mat, bedre tilgang på helsetjenester.

Helst private som koster mer. I hele tatt er dette med levealder for fattig og rik felles for de fleste land. Mange mener jo at jorden ikke vil klare å brødfø alle om de var like velstående som nordmenn.

Det betyr ikke at jeg skal frata deg år og levere til folk på Sagene. Nå er det jo også et faktum at millioner av fattige jobber mye mer en mange rike, 2–3 jobber er jo ikke uvanlig uten at en kommer videre. Arv er jo et viktig moment, det er mange som kommer noe lettvint til rikdom.

Jeg tror faktisk at mange Høyrefolk er uenige i dine forslag som jo må kalles mørkeblå.

Per Hansen
Lilleaker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere