*Nettavisen* Nyheter.

Det er nå det starter

nn Mandag kveld kunne Lyn-ledelsen, Bastionen og alle andre Lyn-venner endelig senke skuldrene etter noen frustrerende og nervepirrende dager. Den ærverdige Oslo-klubben, som tross storm rundt interne forhold i en årrekke, har holdt seg stabilt i Tippeligaen siden 2000. Året etter at den rike onkel Atle Brynestad bredte sine beskyttende vinger over Lyn og fikk skuta på rett økonomisk kjøl.

nn Den siste uken har likevel vært mer kaotisk enn de fleste kunne ønske. Tidsfristen for å innfri kravet fra klubblisensnemnda ble utsatt fra fredag og til over helgen. En uutholdelig ventetid for alle med et hjerte i Lyn, mer spennende enn noen medaljekamp eller cupfinale kunne vært. Avgjørelsen var et vinn eller forsvinn for vestkantklubbens eliteserieliv i 2009-sesongen.

Iherdig innsats fra Lyns mange venner gjorde at tingene gikk i ønsket retning. Lyn beholder plassen sin i fotballens øverste divisjon, og Lyn-ledelsen og Bastinonen hadde god grunn til å feire på mandag. De unnslapp spøkelset for denne gang.

nn Men dessverre er det ingen grunn til å la bekymringene fly med de tomme ølglassene på Paddy's mandag. Lyn-spøkelset har hatt mange hoder de siste årene. Oppvaskvannet som ble igjen på Ullevaal etter onkel Brynestad i sommer, lukter fortsatt av Mikel-saken, som startet å rulle for tre år siden. Det er ikke lett å få inn nye investorpenger når et 170-millionerskrav fra gedigne Chelsea henger over hodet.

nn Gledelig er det likevel at det ser ut til at kravet fra De britiske øyer kan bli kraftig redusert. Selv om Lyn-ledelsen i skrivende stund ikke vil bekrefte ryktene, krysser vi fingrene for at det er sant. Men selv om den nærmeste fremtiden ser lysere ut enn det den gjorde fredag, er dette ingen sovepute for Lyn. Utgiftene må slankes betraktelig og inntektene må tilbake. I tillegg må klubben fortsette å prestere i neste sesong. Derfor er det bekymringsfullt at flere i Lyns stall har varslet, eller går med tanken på, å forlate klubben. For å unngå nedrykksfare også neste år, enten som følge av fortsatt bunnskrapt klubbkasse, eller rett og slett på grunn av dårlige resultater, er det nå Lyn må vise hva de er laget av.En uutholdelig ventetid for alle med et hjerte i Lyn, mer spennende enn noen medaljekamp eller cupfinale kunne vært.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.