RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er nå har du sjansen!

"Politikerne bare lover og lyver! De er ikke til å stole på et sekund!!". Hørt det før? Det har i alle fall jeg. Mange blir stadig vekk skuffet og motløse over at de ikke blir hørt, eller ikke får gjennomslag for sine ønsker eller synspunkter overfor politikerne som styrer.

Men saken har også en annen side: "Politikere" er slett ikke én og samme gruppe. Partiene på venstresiden har andre kampsaker enn høyresidens. Sosialister går i bresjen for andre saker enn borgerlige. SV stemmer annerledes enn Høyre. Ser du litt etter, oppdager du raskt at partiene gir dels svært ulike løfter nå i valgkampen. Og det er naturligvis det eller de partiene som får flertall som også får anledning til gjennomføre sakene sine.

Derfor er det nå du har sjansen til å stemme inn politikere som er enig med deg. Men du må benytte anledningen nå. Det hjelper faktisk ikke å komme etter valgdagen 10. september og si "Politikerne bare lyver hele tiden", dersom du har latt være å stemme på det partiet som faktisk ville gjennomføre dine saker:

Hvis du vil ha full barnehagedekning raskest mulig i bydelen er SV partiet for deg.

- Er du med i en frivillig organisasjon og ønsker kraftig økte bevilgninger til frivillighet, er det kun SV som har lovet nesten ti ganger så mye i året til frivilligheten i bydelen i løpet av de kommende fire årene.

- Vil du ha flere sykkelstier, gangveier og bedre tilgjengelighet for fotgjengere, rullestoler, barnevogner og brukere av rullatorer er SV ditt sikreste kort.

- Vil du ha mer og bedre demokrati i bydelen, med både deltakende budsjettering og økt fokus på ungdoms medbestemmelse, er det SV som har planene klare for hvordan dette skal skje.

- Mener du miljøvern handler om å ta ansvar også for klima, og vil ha en egen klimahandlingsplan for bydelen, er SV partiet som taler din sak.

Men det er altså nå du har sjansen. 11. september er det faktisk for seint. Da kan du beskylde politikerne for å love og lyve så mye du vil, uten at det hjelper det grann. Hva med å gjøre noe med saken før den tid?

Godt valg 10. september!

Stian Oen

St. Hanshaugen SVs førstekandidat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere