*Nettavisen* Nyheter.

Det er så flott!

Kompisene Nicolai Hestnes Josok (4) og William Melbye (4 1/2) møtte gjess og spiste pølser på Gressholmen påskeaften. Det ble litt krig også.

GAMLE OSLO: Øyene i Oslofjorden viste seg fra sin beste side da sola endelig stakk fram et stykke ut i påskeuka. Da er det greit at bydelsreformen fra 2004 medfører at Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Heggholmen, Rambergøya, Nakholmen og Lindøya ligger i vår bydel. Med effektiv buss- og fergetransport er nærmeste øy en snau halvtime fra mer urbane deler av vårt nærområde.

Ruiner

Østkantavisas utsendte går av på Hovedøya, som byr på badestrender, sommerservering og ruiner etter den mektige Cistercienserordenens kloster. Et annet kjennemerke er den militære lagerbygningen kalt Lavetthuset. Der står Gro Skåland og Jon Herstad.
Vi er her omtrent to ganger i uka fordi vi har seilbåt her, sier paret som er fra Kolbotn og Drøbak.
Vi liker ikke sol. Æsj! fnyser Skåland, men sliter med troverdigheten. Paret har dessuten nettopp funnet ut at det skal åpnes klosterbibliotek i Lavetthuset. Ellers har båtentusiastene følgende tips til andre besøkende.
Det er veldig mange fine trær her. Det kan anbefales å ligge under et tre og se opp på himmelen, smiler Skåland, før paret begir seg videre mot sjøen.

Blåveis

Ved kaia sitter familien Bovim i solsteiken og venter på neste båt. De skal videre til Lindøya Vest.
Datteren vår er hjemme på påskeferie, så da måtte vi jo dra ut hit, sier Ragnar Bovim som gleder seg over å ha funnet årets første blåveis.
Og så er det ikke noe folk her. Båten var nesten full, men alle forsvant inn bak portene til båtforeningene, supplerer kona Christine Bovim.
Litt info har familien fra Ekeberg også fått med seg.
Vi leser disse skiltene, hvor det blant annet står at man skal sette ut sauer her. Det er så flott! Det et en stor glede at de holder det i stand her, sier Ragnar, som ville gjort én ting annerledes neste gang.
Det var så vidt vi rakk ferga fordi det ikke var lov å parkere før 13.30, så vi måtte stå på korttidsparkeringen. Hadde vi visst hvor enkelt det var hadde vi tatt bussen, sier han like før fergen ankommer og vi stiger på en betydelig fullere båt.

Andegås

Mye tyder på at vinteren har vært brutal på Gressholmen, kjent for sine mange kaniner. Østkantavisas utsendte lykkes kun i å finne kaninhull, gjess og et patronhylster. Mens påskehareillusjonene falmer, åpenbarer to neonoransje elementer seg.
Vi skal få pølser. Vi har pinner til å fekte med, brøler Nicolai Hestnes Josok (4), mens han kravler rundt i fjæra. Han er på dagstur til øya med familien sin og kamerat William Melbye (4 1/2) .
Vi leker spioner. Vi skal drepe alle så det kommer blod. Men det er bare tull da, forteller William.
Har dere sett noen kaniner?
Nei bare de andegåsene der, sier William og retter stokken sin mot en skeptisk gås.
Vi så dem bæsje.

Drømmen

Det er på tide å dra hjem. Sola varmer fortsatt mens dekket stadig er like fullt av mennesker. På dekkets akterside har Nora Østhus (5 1/2) og pappa Tor Arne Walle kapret utsiktsplassene.
Vi har hytte på Nakholmen. Vi var der i går også, sier Walle, som synes det er så som så med været.
Det var fint i dag og i går, men det har ikke vært noe særlig ellers.
Det er nesten ikke noe snø der, sier Nora om hytteområdet. Lekekamerater derimot, kan pappa fortelle at det er mange av.
Også hos Lisbet Melbye og Peter og Vivecka Adeler er det god stemning
Vi er her for å hilse på Lisbet, sier paret Adeler fra Stockholm. Trioen nyter været på båten og har ingen hast med å komme seg inn på en av øyene.
Vi titter på naturen og tar det litt som det kommer. Det er veldig fint her. Det er bra å vise Oslo fra fjorden, sier Peter.
Lisbet Melbye avbryter i det båten passerer en rekke hus på Nakholmen.
Det bor folk her! utbryter hun.
Det er min drøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.