RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Det er sørgelig at enkelte mener det er festlig å harselere over noe de mangler kunnskap om»


MENINGER/DEBATT:
MENINGER/DEBATT:

Hege Bjørnsdatter Braaten skriver i dittOslo.no torsdag 22.september at vår kulturminister er glad for når folk applauderer på feil sted i Griegs klaverkonsert.

Samme dag ble Griegs a-moll konsert fremført av Håvard Gimse i konserthuset og til ministerens glede klappet noen allerede etter første satsen.

Dette er riktignok ingen katastrofe selv om en som tilhører «fiffen» (meg inkludert) ikke synes at det er særlig ok, fordi det forstyrrer helhetsopplevelsen, men det er likevel gledelig at «mannen i gata» har funnet veien ditt hvor kulturarven videreføres og de store opplevelser kan inntreffe.

Oslos konserthus og vår fantastiske opera er på ingen måte forbeholdt «kultureliten» som Hege Bjørnsdatter Braaten så fordomsfritt betegner det vanlige engasjerte publikum, for selv om man abonnerer på en fast plass i operaen er man ikke nødvendigvis en snobb.

FØLG OSLOS KULTUR- OG UTELIV PÅ SKJERIOSLO.NO

Det er ofte folk som ikke har sans for seriøs musikk som bruker ordene finkultur, kultureliten eller fiffen som det mest negative de kan finne på for å karakterisere medmennesker som er opptatt av andre verdier enn kortvarige sanseinntrykk.

Fremskrittspartiets politikere er uvanlig flinke til den slags ytringer.

Bevares, det er ikke noe galt med «katzenjammer, skranglerokk og hundrevis av støyende sommerfestivaler» (som noen tjener seg rike på), men det er sørgelig at enkelte mener det er festlig å harselere over noe de mangler kunnskap om.

Oslo by har et levende kulturmiljø. Det finnes arrrangementer for alle typer smak og behag. Både operaen og konserthuset mangler imidlertid tilstrekkelige midler til å kunne være frodige, allsidige og nyskapende. Det er således nokså useriøst å snakke nedsettende om den kulturen/musikken som har beriket mangt et liv gjennom århundre.

Claus Drecker

 

HVA MENER DU OM SAKEN? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere