RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det første møtet med videregående skole

Det nærmer seg tiden for å søke videregående skoler. Men hva har de å tilby? Det får mange søke-elever nå svar på ved å besøke Åpen skole.

Lambertseter: Innen 1. mars skal -91-kullet i Oslo ha søkt seg inn på den videregående skolen de ønsker å tilbringe sine nest tre år på. Det var derfor mange spente og nysgjerrige tiendeklassinger som trasket rundt på Lambertseter videregående skole da det var besøksdag der.

Til tross for at gradestokken viste ti minusgrader, var det mange ungdomsskoleelever som møtte opp på Lambertseter under Åpen skole for å få et innblikk i lambertelevenes hverdag. De besøkende kunne blant annet få se revyskuespillerne øve, biologielever som gjennomførte disseksjon av grisunger og klasser som jobbet med norsk stilskriving på datarommene. Omvisninger på skolen ble gjennomført av elever fra 1. klasse, lett gjenkjennelige i blå elevguide-gensere.

Guider

I virvaret av nye, gamle og kommende elever står elevrådsleder Henrik Sander og deler ut flyers med informasjon om skolen. Han kan fortelle at pågangen er enorm og er svært fornøyd med hvordan dagen utvikler seg.

Vi har engasjert 60 elevguider fra 1. klasse, og har satt sammen et godt opplegg i aulaen som gir nødvendig informasjon til de besøkende. Foreløpig er jeg utrolig fornøyd med dagen, fastslår Sander.

Med denne dagen ønsker vi å vise skolen fra sin beste side, både med tanke på miljø og resultater. Å vise frem elevrådet, som jeg mener er det beste i Norge, er viktig fordi det viser at elevene får god mulighet til å være med på å bestemme på denne skolen" sier den stolte avtroppende elevrådslederen før han forsvinner ut i mengden.

Fornøyd rektor

Rektor Claus Hagli er også fornøyd med besøksdagen. Han mener at elevguidene har en viktig rolle fordi de er tilnærmet like gamle som tiendeklassingene og dermed troverdige i det de forteller.

I tillegg til å vise frem miljøet på skolen, er vi opptatt av å få frem våre fag-lige resultater ved å henvise til brukerundersøkelser og eksamensresultater. Opplegget i aulaen, hvor faglærerne informerer om de ulike studieretningene, viser at vi setter faglig kvalitet høyt. Dette, kombinert med seriøse elever, skal være med på å gi de besøkende en god magefølelse når de går ut herfra, sier Hagli.

Med tanke på konkurranse fra flere skoler i nærmiljøet, er det helt klart viktig med en informativ og innbydende besøksdag.

Engasjerte elever

En av elevguidene er 1.klassingen Synne U. Ask. Hun har gått utallige runder på skolen og informert håpefulle tiendeklassinger om fagmuligheter, miljø, datakapasitet og revy.

De fleste virker veldig fornøyde, sier Synne, med en gjeng nikkende 15-åringer fra Nordseter bak seg.

Hun syns selv at det er gøy å reklamere for skolen, og poengterer at hun syns Lambertseter er en god skole, både faglig og sosialt. Det gjør det enkelt å være entusiastisk ovenfor de besøkende.

Før hun drar ut på ny runde som elevguide, rekker Synne å rose de andre elevguidene, og fastslår at det er mange frivillige og engasjerte elever som står bak denne dagen. Alt tyder på at Lambertseter også i år vil ha mange søkere. Det gjenstår kun å se hvem som dukker opp på skoletrappa høsten 2007, om mulig enda mer spente enn på besøksdagen 22. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere