RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det går et tog


Flere hundre mennesker gikk i fakkeltog gjennom Husebyskogen da ambassadeprotesten manifesterte seg i 2005.
Flere hundre mennesker gikk i fakkeltog gjennom Husebyskogen da ambassadeprotesten manifesterte seg i 2005.
Siste stopp for ambassadetoget var i byutviklingskomiteen sist onsdag. I dag vet ingen når toget når endestasjonen.

Rådhuset: Det startet med et fakkeltog gjennom Husebyskogen i protest mot ambassadeplanene for to og et halvt år siden. Siden har ambassadetoget gått med mange små stopp underveis.

Etter onsdagens vedtak i byutviklingskomiteen (BUK), er det helt i det blå når det vil komme en endelig avgjørelse i ambassadesaken.

Høyre og Frp ønsket en utsettelse av forslaget om oppsettende virkning for søknad om rammetillatelse. De mente at amerikanerne skulle få god tid til å kunne uttale seg om konsekvensene av forslaget. Flertallet bestående av Ap, Venstre og SV mente at to uker frem mot endelig vedtak i bystyret, var tid nok for amerikanerne til å komme med en uttalelse.

Forkastet utsettelse

Det er underlig at man ikke er i gang med dette i forbindelse med prosessen, når vi oversendte saken til Byrådet for kommentar, sa leder av BUK, Ola Elvestuen (V).

Utsettelsesforslaget ble forkastet og BUK vedtok forslaget om oppsettende virkning for rammesøknaden til det forelå en rettkraftig dom i ambassadesaken.

Lettelsens sukk

Flere av representantene i Aksjon Vern Husebyskogen (AVH) var spente til stede på møtet. Leder av AVH, Margrethe Geelmuyden var fornøyd med vedtaket, men likte dårlig byrådspartienes utsettelsesforslag.

I dag trekker vi et lettelsens sukk. Når bystyret vedtar det samme, blir det ikke adgang til å gi en eventuell tillatelse før domstolene har behandlet saken ferdig, sier Geelmuyden.

Ambassademotstanderne var redde for at et eventuelt utsettelsesvedtak ville føre til at Plan- og bygningsetaten ville få tid til å behandle rammesøknaden.

Gateselgernivå

Vi ser at byrådspartiene på nytt prøver seg. Det føyer seg inn i rekken av metoder for maktbruk. Hittil har vi opplevd hemmelighold, trusler, lovbrudd, sjikane, løftebrudd og inhabilitet. Det siste utspillet var mer på gateselgernivå. Jeg skjønner ikke hvorfor de fortsetter på denne måten, særlig når jeg vet at det er splid i den nye bystyregruppen i Høyre når det gjelder ambassadesaken, sier Geelmuyden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere