RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det går et tog

Torsdag gikk det et fakkeltog gjennom Røa med blide barn og ungdommer, men skuffelsen kastet skygge over arrangementet. Naturisen som disse skøyteentusiastene er avhengig av er for lengst forsvunnet. For andre år på rad måtte den tradisjonelle skøytediscoen avlyses. Alle vet jo grunnen til dette: det er ikke vær lenger for naturis annet enn noen få uker i vinterhalvåret.
Imens drar de små bandyspillerne land og strand rundt for å leie en isflate. Da er det ikke annet enn imponerende når Røagutta i 92-klassen kaprer NM-tittelen for andre år på rad. Men, det kan være slutten på et eventyr, hvis det ikke skjer noe raskt. Flukten til andre klubber med kunstis er allerede et problem. Mens Ready kan ha opptil 12 lag i aldersbestemte klasser, sliter Røa med å fylle opp to lag. Spillerne søker dit hvor det er kunstis. I og med at vi nå har fått en gylden mulighet for å realisere en kunstisbane gjennom Bogstad Vinterparadis, må vi ikke la denne sjansen gå fra oss. Prosjektet er billig og miljøriktig og det står bare på midler fra kommunen. Grunnen til at prosjektet er så genialt, er at grunnarbeidene med å legge fryseelementer kan gjøres i forbindelse med den pågående opparbeidelsen av Bogstad golfbane. Det er ikke så mye mer å mase om. Det er opp til politikerne i rådhuset å ta en rask og modig avgjørelse. Denne sjansen kommer ikke igjen.
Vi gleder oss over at den tidligere verdensmesteren på skøyter, Per Ivar Moe, gir sin uforbeholdne støtte til kunstisbane. Han vet hva han snakker om og har sett hvilken betydning kunstisbaner har i lokalmiljøet. Bogstad Vinterparadis vil ha et nedslagsfelt i en befolkning som er like stor som middels stor by i Norge.
Ikke la torsdagens fakkeltog bli det siste toget som går i denne saken. Vi har store forventninger til våre politikere i rådhuset, ikke minst til de fem politikerne fra Vestre Aker som kom inn i bystyret med personstemmer fra vårt distrikt. Vi forventer at de forstår viktigheten av denne saken og at de løfter kunstisbanen frem på sakskartet. Vis mot karer!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere