RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det går ikke an!


Gården i Frognerveien 2, der Champagneriaholder hus, har fått nye vinduer.
Gården i Frognerveien 2, der Champagneriaholder hus, har fått nye vinduer.
Det sier leder i fortidsminneforeningen Sten Sture Larre om vindus-byttingen i den bevarings- verdige gården i Frognerveien 2.

FROGNER: Det ble ikke søkt om tillatelse før utskiftningen ble gjennomført, og i tillegg ble reguleringsbestemmelsene for gården brutt i vesentlig grad.

Byrådet går inn for at det i etterkant skal gis dispensasjon for ulovligheten i strid med Byantikvarens og Plan- og bygningsetatens anbefalninger, sier en oppgitt leder i foreningenSten Sture Larre, til Lokalavisen.

Han synes det er håpløst dersom gårdeieren får dispensasjon.

Gården ble regulert til bevaring i 2003, og vedtaket vil i praksis ha stor betydning for fremtidig respekt for bevaringsplaner. Særlig alvorlig er det at man her skal gi grønt lys til et ulovlig tiltak som helt klart bryter med bevaringsformålet., skriver foreningen i en pressemelding.

Et minimums krav må være at korrekte vinduskopier blir benyttet, sier Larre.

Jeg mener det også kan stilles spørsmål ved om det er adgang i loven til å gi dispensasjon ved et så stort avvik fra en vedtatt reguleringsplan. Hvis Byrådets innstilling følges, kan dette alvorlig svekke vedtatte bevaringsplaner i Oslo. Det kan ikke bli slik at gårdeiere bare kan gi blaffen i gjeldende reguleringsplaner og få tilgivelse etterpå, sier Larre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere