RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koreograf Sølvi Edvardsen.
Koreograf Sølvi Edvardsen.

Det handler om respekt

Respekt og fellesskap står i sentrum når koreograf Sølvi Edvardsen og fem dansere fra Kamerun, Vietnam, India, Somalia og Norge inntar Dansens Hus med "Signum Axis".

LØKKA: Det handler om respekt. At vi alle har noe å lære av hverandre uansett kultur og status.Vår del av verden har mistet noe andre har klart å beholde. Jo rikere vi blir, jo mer mister vi av tilhørighet, omsorg og av smilet. Vi har kommet inn i et dragsug av materialisme, sier koreograf Sølvi Edvardsen

Begynne med seg selv

I dag er hun premiereklar på Dansens Hus med "Signum Axis". Forestillinga tar utgangspunkt i en gruppe mennesker med ulik etnisk bakgrunn, ståsted og erfaring som alle søker samhørighet og mening.

Gjennom forestillingen får Edvardsen gitt uttrykk for nettopp disse tingene som ligger henne så intenst på hjertet.

Tittelen henspeiler på at det det enkelte menneske gjør, nytter. Man må begynne med seg selv, ut fra sin egen akse. Alle kommer med sin bagasje, men det er viktig å jobbe positivt ut fra sine forutsetninger. Hvis man bare skylder på hverandre, kommer man ingen vei, fortsetter hun.

En fantastisk musiker!

Etter mer en 25 års fartstid som koreograf, er den anerkjente kvinnen klar med siste ledd i trilogien som startet med Black Bride i 2003 og Memento Mori i 2005. Denne gangen har hun også med seg trompetist og komponist Palle Mikkelborg.

Vi traff hverandre for mange år siden, og ble enige om at det hadde vært hyggelig med et samarbeid. Han er en fantastisk musiker med et eget språk. Musikken hans krysser mange sjangere og relateres på den måten veldig til innholdet i dansen, sier Edvardsen.

For fulle hus

Hennes to foregående forestillinger gikk for fulle hus. At hun nå inntar dansens høyborg på Løkka, synes hun er helt fantastisk.

Det er sjelden man er på en scene spesielt laget for dans, men endelig har det blitt noe av. Dette er jo den lille operaen på Grünerløkka. Folk må komme og være nysgjerrige, oppfordrer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere