RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den lange kuldeperioden gir skyhøye utslag på målestasjonene for luftforurensning. (Arkivfoto).
Den lange kuldeperioden gir skyhøye utslag på målestasjonene for luftforurensning. (Arkivfoto).

Det kalde været gir dårlig luft

Det ventes svært dårlig luft i Oslo fram mot helgen. Nå oppfordres folk til å la bilen stå.

OSLO: I en pressemelding torsdag ettermiddag varsler Statens vegvesen og Samferdselsetaten at luftkvaliteten kan skape problemer for astmatikere.

– La bilen stå!

– Vi oppfordrer derfor Oslo-bilister til å kjøre sammen eller la bilen stå hvis det er mulig, skriver de i pressemeldingen.

Årsaken til forurensningen er kuldeperioden som har vart over lengre tid i Oslo-området. Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning, og dermed økt forurensning i luften.

Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning.

Overskrider grenseverdier

– Våre målestasjoner ved E6 Alnabru, E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken, og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen vil trolig fortsette til helgen, sier Helena Gabriella Axelsson i Statens vegvesen.

– Kan man for eksempel kjøre sammen med noen på disse dagene, eller la bilen stå, synes vi man bør vurdere det, sier Axelsson.

Det er mulig å følge utviklingen og lese varsel om luftforurensning på nettstedet www.luftkvalitet.info.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere