RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det koster å være helt

Russebussen Heroes skal skille seg ut. Med et lydanlegg Norge ikke har sett maken til, vil guttene fra Nordstrand videregående skole at bussen deres skal bli best i ringen.

NORDSTRAND: Det er snart klart for å dra på seg den røde eller den blå buksa, dele ut kort til barna og drikke en kasse øl på 24 timer. Å være russ i 2007 er ingen spøk, tiden skal feires ordentlig. Det mener i alle fall guttene på russebussen Heroes. De har gjort noe ingen andre avgangselever har gjort før, de har leid inn anlegg fra utlandet og nå gjelder det å få den beste plassen i ringen når russen treffes på Tryvann.

Anlegget er fra Frankrike og Danmark og vi har leid inn lydfolk fra Sverige og Danmark, forteller Petter Øren, som er en av de 26 guttene på bussen.

Stor lyd fra utlandet

Vi ville ha noe nytt, noe som ingen andre russ har hatt før, sier Torjus Kirkemo.

Anlegget guttene har fått kloen i heter Adamson og har verdens største line array system.

Dette lydsystemet er slikt de bruker på konserter. Denne type anlegg har blitt benyttet i Norge én gang før, på en konsert på Ullevål. Da ble kun halvparten av anlegget benyttet, forklarer Even Pettersen.

Vi er russ bare en gang og da skal det gjøres ordentlig, sier Niclas Hansen.

De to lydteknikerne guttene har fått tak i, er huset i en leilighet på Frogner, men det kunne guttene slippe å tenke på.

Forhandleren vi har kontakt med i Norge tok seg av dette, sier Øren.

Brukt en halv million

Alle guttene har jobbet for å oppnå målet med årets beste buss. Siden høsten de startet på videregående har planleggingen vært i gang og medlemmene bestemt. Ved hjelp av dugnader, ulike småjobber og hjelp fra foreldrene har guttene kunnet investere i en buss som med solid lydanlegg.

Vi har brukt 24.000 kroner hver foreløpig, forteller bussjefen, Andreas Sagstad.

Russeguttene fikk en pakke som inkluderte lyd, anlegg og teknikere. Prisen var 350.000 kroner.

I alt har vi brukt omtrent 500.000 kroner til nå og det blir nok noe mer, legger Sagstad til.

Bussen er fortsatt ikke stylet og det er noen småsaker som skal ordnes før bussen kan trille gjennom EU kontrollen.

Ringen betyr alt

Guttene har fått både positive og negative reaksjoner på den høye pengesummen. De forteller at medruss synes det er positivt og bra.

Russen synes jo det er kult, men de som ikke er russ mener vel kanskje at vi er litt gale, sier Hansen.

Det store anlegget er viktig om guttene skal få den beste plassen i ringen på Tryvann.

Det betyr alt å få den beste plassen i ringen. Plassen blir bestemt ut fra utstyret på bussen, derfor er anlegget viktig, sier Øren.

Sosiale superhelter

Temaet bussen Heroes skal ha, er superhelter og er inspirert av en bar, ved navn Superbar, i Finland.

Ansatte i den baren var alle kledd som superhelter. Temaet skal ikke være tegnefilmhelter, men de litt mer ekte heltene. Bussen skal gjenspeilet temaet både utvendig og innvendig. Vi skal skille oss ut fra de andre bussene, sier Kirkemo.

Guttene har store forventninger til tiden som kommer. De skal på treffet i Stavanger, de skal på Tryvann, en liten stopp innom Kristiansand og de vil delta på Russefeber på Fornebu.

Etter skoleåret blir vi splittet, så dette blir en slags siste fest for alle oss gutta. De fleste har kjent hverandre siden barneskolen, sier Carl Christian Mortensen.

I tillegg er russetiden sosial, man møter russ fra hele Norge og blir kjent med dem. Forventningene er store og vi skal få en utrolig kul tid. Målet er å ha det gøy og å få den beste bussen, sier Magnus Dahl.

Og med Adamson og litt hjelp fra utlandet er russegjengen på god vei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere