*Nettavisen* Nyheter.

Det lekker olje i Alnaelva

Brannvesenet søker langs elva for å lokalisere årsaken til utslippene.

Brannmannskaper og politi har uten hell forsøkt å lokalisere oljeutslippet i Alnaelva.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lekkasje: Divisjonsleder ved Stovner politistasjon Tore Jøkling frykter at utslippene stadig blir større inntil de finner ut hvor oljen kommer fra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Olje: Det er ikke første gang Alnaelva blir utsatt for utslipp.

ALNAELVA: Politiet fikk melding om utslippet i 8.30-tida torsdag morgen.

- Det var en vaktmester ved terminalen som meldte fra til oss om diesel eller olje i elva, sier Tore Jøkling, divisjonsleder ved Stovner politistasjon.

Brannvesen og politi søker fra Alnabruterminalen og oppover i Groruddalen, men har foreløpig ingen indikasjoner på hva som er kilden til utslippene.

- Det kan være en tank som lekker et sted, eller det kan være gravearbeider som har ført til hull på en ledning, men det blir bare gjetting. Utslippet er ikke voldsomt stort, men det kan jo bli mer dersom vi ikke finner ut hvor det kommer fra, sier Jøkling.

Han tror det kan ta tid å lokalisere utslippet.

- Slike utslipp er jo ikke ønskelige. Nå venter vi på Vann- og avløpsetaten som etterhvert skal bistå med å ta vannprøver, sier Jøkling.

Da Lokalavisen Groruddalen snakket med politiet torsdag klokka 15.30, hadde man ikke lykkes med å lokalisere hvor utslippet kom fra.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag