RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det mest komplette superzoomkameraet


Fujifilm Finepix HS10 har en fantastisk spesifikasjonsliste.
Fujifilm Finepix HS10 har en fantastisk spesifikasjonsliste.
Kameraets store styrke er fleksibiliteten, og zoomområdet er det heftigste som finnes på markedet.

AKAM.NO: Med HS10 trår Fujifilm igjen til med et superavansert kamera med en imponerende spesifikasjonsliste.

Denne gangen bruker de en sensor som er like liten som konkurrentene, noe som har gjort at størrelse og vekt kan reduseres betraktelig i forhold til Fujifilm Finepix S100FS til tross for at zoomområdet er øket fra 14x til 30x og lysstyrken er nesten like bra.

Test: Fujifilm Finepix S100FS

Fujifilm Finepix HS10 er likevel et av de største superzoomene på markedet, til dels på grunn av zoomområdet, men også fordi det er et av de få kameraene i klassen med blitssko, og det eneste som har zoomring og fokusring på objektivet.

HS10 bruker dessuten AA-batterier som krever litt mer plass enn et Li-Ion batteri.

Vi kan også nevne finesser som RAW-støtte, full HD (1080p) video, høyhastighetsfilm opp til 1000 bilder i sekundet (i lav oppløsning), funksjoner for øket dynamisk omfang, mulighet for manuelle kontroll og selvsagt er alt av automatikk også på plass.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Fysisk

Fujifilm HS10 er et av de største kameraene i superzoomklassen og har et godt grep og blitssko. Zoomring på objektivet er HS10 alene om i klassen. Byggekvaliteten var bra og ergonomien noe av det beste vi har sett på et superzoomkamera.

Objektivet har 30x optisk zoom som er rekord for digitalkamera. Konstruksjonen virket rimelig solid og brennviddeområdet tilsvarer 24-720mm. Største blender er F2.8 til F5.6, også det er bra med tanke på hvor kraftig tele dette kameraet har.

Skjerm og søker er også klart godkjent selv om spesifikasjonene er mer middels enn for kamerahus og optikk. Positivt med tretommers vridbar skjerm. Sensoren som skal detektere når søkeren er i bruk bommet litt for ofte.

HS10 bruker AA batterier. Det følger med vanlige alkaliske, men litsiumbatterier og oppladbare Ni-Mh batterier kan også brukes.

Les mer om kamerahus og optikk her

Brukervennlighet

HS10 er et av klassens mest avanserte kameraer med støtte for alt fra full automatikk til fullstendig manuell kontroll, inklusiv en rekke motivprogram. Bildene kan lagres i JPG eller RAW-format og det er bra muligheter for å justere bildeparametre for JPG-bilder.

Mange viktige funksjoner som vanligvis ligger i menyene på superzoomkameraer har egne knapper på HS10. Brukergrensesnittet til HS10 er noe av det bedre vi har sett på et kompaktkamera. HS10 har mulighet for bruk av ekstern blits og det er uvanlig i denne klassen.

Responstider er dessverre ikke helt topp. Både bilde til bilde hastigheter i enkeltbildemodus og fokushastighet er godkjent, men bare middels for superzoomer.

HS10 har støtte for full HD video med stereolyd. 1000 bilder i sekundet er raskeste alternativet, men da med lav oppløsning.

Les mer om brukervennlighet her

Bildekvalitet

HS10s store styrke er zoomområdet og fleksibiliteten. Dette har dessverre gått litt på bekostning av bildekvaliteten. For vanlig små og middels kopier er den helt OK, men ved store forstørrelser er det tydelig at detaljnivå ikke er helt på høyde med de beste i klassen.

Totalt sett er det altså mye positivt å si om bildekvaliteten til HS10 og RAW-funksjonen gir en del muligheter vi sjelden finner i denne klassen, men den som er på jakt etter best mulig oppløsning og vil se skarpe bilder i 100 prosent bør se på andre kameraer.

Les mer om bildekvalitet her

Konklusjon

Med Fujifilm HS10 får du et kamera som veier knappe 800 gram og dekker et zoomområde på fantastiske 24-720mm. Rimelig bra blenderåpning er det også med F2.8 på vidvinkel og F5.6 på full tele.

Spesifikasjonslisten er fantastisk, testresultatene er litt mindre imponerende. HS10 er uansett det mest komplette superzoomkameraet på markedet og vi har ingen problemer med å anbefale HS10.

Sjekk hvor mange stjerner Akam.no deler ut til dette kameraet

Vil du vite mer? Les hele testen av Fujifilm Finepix HS10 på Akam.no

Les også disse sakene:

Hvert fjerde kamera uten speil

Video tar etter digitalkameraene

Test: Casio EX-FH100 - Kompakt turbokamera

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere