RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det muliges kunst

Politikk er det muliges kunst, heter det. Slik må det også fremstå for de som i hele høst har kjempet for eldresentrene, frivillighetssentralene og ungdomsklubbene i Bydel Nordstrand.

For etter fakkeltog, avisoppslag, åpne halvtimer og intens lobbyvirksomhet mot enkeltpolitikere: I tolvte time kom løsningen som ga videre drift av de viktige tilbudene. Tilbud som ikke kan klare seg uten offentlig støtte.

Nå vil mange hevde at slik går det hvert år. Budsjettknivene slipes, men til syvende og sist bøyer politikerne av og finner en løsning til alle gode formål. I mellomtiden øker gjelda.

Det er ikke bakteppet denne gangen. Underskuddet fra ifjor skal riktignok betales ned over to år isteden for ett, men det rokker ikke ved ansvarligheten i budsjettet.

Prosessen kan det være større grunn til å stille spørsmål ved. Bydelsutvalgets leder Ulf Stigen var meget opprørt over KrFs "kupp" i torsdagens BU-møte. Først en halvtime før møtestart slapp Frode Woldsund katta ut av sekken, og ifølge samme Stigen fikk tilhørere med ulike interesser løfter om mer penger i pausene.

Det kan virke smålig å henge seg opp i dette, og de aller fleste vil nok være mest opptatt av resultatet, ikke prosessen. Men vi er enige med Stigen i at både administrasjon og politikere burde ha lik mulighet til å forberede seg når premissene for den økonomiske fordelingen endrer seg. For selv om det var mye glede på torsdag, Bydel Nordstrand flyter ikke i melk og honning, og det er gode tilbud som ikke nådde frem denne gangen. Det er nok å nevnte dagsenteret på Ryenhjemmet.

Uansett er det et folkevalgt flertall bak vedtaket i Bydel Nordstrand, det er et godt resultat for eldre og unge, og til tross for den knappe varslingen: Woldsund bør ha ros for at han berget viktige tilbud. Og selv om en skal ha respekt for administrasjonens arbeid, er det til syvende og sist de folkevalgte som bestemmer over pengesekken.

For Østensjø og Søndre Nordstrands del ser det enda lysere ut. Østensjø har i lang tid hatt orden på økonomien, og dermed aner vi at det er takknemlig å være folkevalgt i denne bydelen. I Søndre Nordstrand ser en også lyset i tunnelen etter år med økonomisk motgang. La oss håpe at denne bedringen i kommuneøkonomien gjør at det blir lettere å drive politisk arbeid, og at møtene kan handle om annet enn å finne nye kutt. En slik bedring er vel unt alle de som ofrer tid og energi på lokalpolitikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere