RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det nye planforslaget

Kulturetaten presenterte en moderert utgave av skulptur- og kultur-minneparken på Ekeberg under informasjonsmøtet.

EKEBERG: Kulturetatens prosjektleder for skulptur- og kulturminneparken, Jorleif Jørgenvåg, opplyste at det ville bli plassert ut 25 skulpturer i første omgang, ikke 100 som først antatt.

– Det vil bli plassert 25 skulpturer i første omgang. Så er målet at det tilføres én ny skulptur i året. På det øvre området vil det plasseres 15 skulpturer, og ikke 30 som opprinnelig tenkt. Disse skulpturene skal være plassert slik at de ikke skal være mulig å se flere enn to om gangen, forteller Jørgenvåg.

Eget kunstråd

Et kunstråd bestående av fagpersoner skal plukke ut skulpturforslag som sendes til kommunen for godkjenning. Ringnes’ sponsing på 300 millioner kroner er tredelt: 100 millioner brukes på oppgradering av området, 100 millioner til kunstinnkjøp, og de resterende 100 millionene settes av til en vedlikeholdspost for de neste 50 år.

90 prosent bevares

Mellom 5-10 prosent av underskogen foreslås uttynnet for å opprettholde eller skape nye utsiktspunkter. Videre skal nedadrettet og blendfri belysning langs stinettet hindre at Ekebergskråningen på avstand ser lysforurenset ut på kveldstid.

Dimensjonen på skulpturene skal ses i forhold til landskapsrommet. I større landskapsrom, som ved Svenskegrensens nordøstre del, har man planer om 10 – 15 meter høye skulpturer. I tette skogområder foreslås mindre skulpturer.

Det ble også vist planer om oppgraderinger av Musikkpaviljongen, Tyskertrappa, og et bedre atkomststed til hovedstien fra Gamlebyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere