*Nettavisen* Nyheter.

Det nytter å kjempe

Vi har skrevet det tidligere, og vi gjentar så gjerne; det nytter å være engasjert og kjempe for sine saker. Aktive lokalmiljøer oppnår mye mer enn der beboerne sitter på gjerdet og venter at andre skal aksjonere.

Denne uken har vi på mange måter registrert mye som er resultat av engasjement. Vi nevner i fleng Hovedstadsmeldingen som sier at det nå skal satses på Søndre Nordstrand. Vi har byrådets klare signaler om at Ormsund skal frigis, vi har Bryn Miljøforum som nå går inn i innspurten for Manglerudtunnel, og vi har de to store bydelsfestene som viser at man kan få til mye på underholdningens side om man bare er villig til å ta i et tak. Og endelig kan vi registrere at det nå går veien for Lambertseter senter med ombygging.

På Søndre Nordstrand har man i årevis forsøkt å få gehør for at bydelen trenger hjelp for å klare de mange oppgavene til et område som antakelig er det mest omfangsrike vi har på mange vis. Lokalpolitikere og organisasjoner har nærmest ropt om hjelp, og nå får de positivt svar.

Utvalget for Bekkelagets sjøside har i en årrekke forsøkt å forklare at det ikke blir noen Fjordby om ikke i alle fall Ormsund frigis. Nå har byrådet gitt klare signaler om at det er de enig i. Kampen er imidlertid ikke over. Først den dagen vi ser asfalt, biler og kraner forsvinne er seieren sikker. Men mye kan tyde på at et nå går bra.

Bryn Miljøforum er den største pådriveren for å bedre miljøet langs Europaveien og Store Ringvei. Manglerudtunnel er målet, og det kan se ut til at de får sitt ønske oppfylt. De har kjempet som løver, og nå er den i alle fall inne i Oslopakke 3 som skal endelig behandles til høsten.

Lambertseter var første drabantby som fikk sitt senter. Nå er det gammelt og slitt, og det har vært mast på oppgradering. Ikke minst har Symra-forkjemperne slitt en hard kamp. Nå kan kinoen bli som en perle i et flott glasskall.

Og endelig må vi rose alle de som i helgen har jobbet for å få til flotte bydelsdager. Det lar seg ikke gjøre å gjennomføre slike programmer uten mange ildsjeler. De fortjener TAKK med store bokstaver.

Dette forteller om hva som er gjort. Nå går vi om ikke lenge inn i en relativt rolig periode. Men så braker det løs igjen. 10. september er det valg, og i tiden frem til da, må man kjenne sin besøkelsestid for å få PR-sugne politikere til å si ja. Hektiske uker, men om de brukes flittig, kan vi kanskje få klarsignaler for mange lokale saker som vil komme lokalmiljøene til gode.

Stå på! Det nytter å kjempe!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.