*Nettavisen* Nyheter.

Det nytter å klage

Plan- og bygningsetaten avslo familien Barsnes dispensasjons- søknad. Barsnes klagde og fikk medhold i Byutviklingskomiteen.

Tåsen: Familien Barsnes med flere eier tre naboeiendommer i Bakkehaugveien på Tåsen, med til sammen fire hus. Den ene eiendommen har ingen plass til garasje. Det ønsket familiene å gjøre noe med.
- Ved at den ene eiendommen avser noe grunn til de to andre, vil det bli plass til garasje og biloppstillingsplass ved vårt hus også. Disse tre eiendommene er eid innen familien, og alle var enige om at dette kunne bli en fin løsning. Det kom heller ikke noen andre protester på forslaget, sier Jens Barsnes.

Mindre uteareal

Men hvis den ene eiendommen overfører noe areal til den andre, blir kravet til 200 kvadratmeter uteareal per boenhet - i henhold til plan- og bygningsloven ikke oppfylt. På den ene familieeiendommen, som skal avse til sammen 145 kvadratmeter grunn til de to andre, er det oppført to boliger. Og dermed er uteareal-kravet for denne eiendommen hele 400 kvadratmeter.
- På forhåndskonferansen fikk vi inntrykk av at plan- og bygningsetaten var positiv til forslaget. Vi ble noe overrasket da vi senere mottok avslaget på dispensasjonssøknaden. Totalt 230 kvadratmeter uteareal for eiendommen med to hus ble for lite for etaten, forteller Barsnes.

Byutviklingskomiteen positiv

Men familien klagde på avslaget, og fikk til slutt medhold i Byutviklingskomiteen. De klagene som får medhold av komiteen, går ikke videre til Fylkesmannen.
- Klart vi ble glade da beslutningen fra Byutviklingskomiteen kom - etter flere måneders venting. Medholdet er betinget i at alle eiendommene tinglyser en erklæring om sambruk av utearealene, og det er vi helt inneforstått med, sier en glad Barsnes.
Før klagen havnet i Byutviklingskomiteen, ble den behandlet i Byrådet, som i likhet med komiteen også ga familien Barsnes medhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.