RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Det politiske etablissementet i Norge har øreklokker på og nekter å høre på fornuft»


 
  Foto: ARKIVFOTO

Av og til møtes de storpolitiske og lokale kraftlinjene. Spørsmålet om krigen i Libya og oppføringen av en skole på Hasle forteller om hvordan makta fungerer.

Det politiske etablissementet i Norge har øreklokker på og nekter å høre på fornuft om krigen i Libya.

Samtidig har den politiske eliten i Oslo bestemt seg for å tvinge igjennom viljen sin i en annen dundrende sak: Hersleb skole måtte absolutt stenges, og i stedet er en ny, Frydenberg skole, under oppføring.

LES FLERE MENINGER HER

For å bli ferdige til skolestart bygges det døgnet rundt. Beboerne klager, Undervisningsbygg toer hendene, Utdanningsetaten henviser til Undervisningsbygg: Alt må stå ferdig til august. Imens ligger naboene våkne, og den politiske eliten har gjemt seg, med øreklokker.

Hva kommer det av at det er så lett å få oss til å tro at det som er logiske innvendinger, mot krigen i Libya og mot forsering av skolebygging, er irrelevante? Svaret er å finne i hvordan den politiske eliten i større grad styres av det samme behovet for å tekkes en markedslogikk; at det er viktigere å ta vare på en stor kundebase enn å klargjøre politiske valg.

Men slik er det ikke. Bomber kan holdes på lageret. Byggeplaner kan utsettes eller omforhandles. Politiske beslutninger har konsekvenser for dem som berøres. Og det finnes et alternativ.

Rødt vil i det kommende lokalvalget være alternativet som slåss for solidaritet, sosial rettferdighet og en politisk virkelighet der de styrende tar av seg øreklokkene og begynner å høre på dem som må bære konsekvensene av elitens inngrep. Godt valg.

Torgeir Fjeld
Førstekandidat, Rødt Grünerløkka

LES FLERE MENINGER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere