RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det produseres 4500 lastebillass med snø i døgnet


Det er mange som gleder seg til å spenne på skiene og komme seg i bakkene før jul. Og det skal være mer en mulig i følge skianleggene i Oslo.
Det er mange som gleder seg til å spenne på skiene og komme seg i bakkene før jul. Og det skal være mer en mulig i følge skianleggene i Oslo. Foto: ARKIVFOTO
Sommeren er uten tvil over, og nå er alle skianleggene i høygir før sesongen braker løs i slutten av november. Og en eventuell mangel av snø er ikke et problem.

OSLO: – Tårnbakken som er ni hundre meter lang trenger vi kun 24 timer på å fylle, forteller salg og markedsansvarlig for Tryvann Vinterpark og Varingskollen, Ina Mørch.

Ikke bekymret for været

Mens andre anlegg rundt om i Norge sliter med å få i gang sesongen på grunn av været er anleggene her i Oslo lite bekymret for å rekker deadline.

– Det stemmer at vi ikke er særlig bekymret. Vi trenger ikke lange perioder med fryktelig kaldt vær, og har snøkanoner i alle bakkene våre til en hver tid, som produserer 4500 lastebillass i døgnet, sier Mørch.

Nytt for i år ved Tryvann Vinterpark er to nye bakker i Wyllerløypa og et flunkende nytt nybegynneranlegg med en flott baker på toppen ved Tryvannstårnet.

– Det området er selvsagt også tilrettelagt for funksjonshemmete og har blant annet et rullebånd i tillegg til koppheis, sier Mørch.

Håper på rekordår

Også Oslo skisenter Grefsen har startet på arbeidet med å klargjøre bakkene til sesongen. Med fem nedfarter er det nok å henge fingrene i, men heller ikke her er de bekymret.

– Det er bare en fordel for oss at det er mildt nå, for vi har en del arbeid gående i bakkene, og da er det fint at det ikke er tele, sier eier og daglig leder Peer Bakke.

Og han ser frem til sesongen som kommer.

– I fjor hadde vi fantastiske besøkstall, så vi håper på liknende tall i år, forteller Bakke.

Tryvann Vinterpark gleder seg også over gjennomsnittet til vinteren virkelig setter inn.

– Vi ser enormt frem til Snowboard- VM i 2012, og gleder oss masse til å presentere alle nye tilbud vi har for de besøkende. Og nå som den nye veien bygges inn til bakken, blir det også mye enklere å komme seg hit ved hjelpe av kollektivtransport, avslutter Mørch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere