*Nettavisen* Nyheter.

Det produseres 4500 lastebillass med snø i døgnet

Det er mange som gleder seg til å spenne på skiene og komme seg i bakkene før jul. Og det skal være mer en mulig i følge skianleggene i Oslo. Foto: ARKIVFOTO

Sommeren er uten tvil over, og nå er alle skianleggene i høygir før sesongen braker løs i slutten av november. Og en eventuell mangel av snø er ikke et problem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne sesongen er det bygget et helt nytt nybegynnerområdet med café på toppen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser Wyllerløypa nå ut, med to nye nedfarter. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er slik vi ønsker å se Grefsenkleiva. Foto: ARKIVFOTO

OSLO: – Tårnbakken som er ni hundre meter lang trenger vi kun 24 timer på å fylle, forteller salg og markedsansvarlig for Tryvann Vinterpark og Varingskollen, Ina Mørch.

Ikke bekymret for været

Mens andre anlegg rundt om i Norge sliter med å få i gang sesongen på grunn av været er anleggene her i Oslo lite bekymret for å rekker deadline.

– Det stemmer at vi ikke er særlig bekymret. Vi trenger ikke lange perioder med fryktelig kaldt vær, og har snøkanoner i alle bakkene våre til en hver tid, som produserer 4500 lastebillass i døgnet, sier Mørch.

Nytt for i år ved Tryvann Vinterpark er to nye bakker i Wyllerløypa og et flunkende nytt nybegynneranlegg med en flott baker på toppen ved Tryvannstårnet.

– Det området er selvsagt også tilrettelagt for funksjonshemmete og har blant annet et rullebånd i tillegg til koppheis, sier Mørch.

Håper på rekordår

Også Oslo skisenter Grefsen har startet på arbeidet med å klargjøre bakkene til sesongen. Med fem nedfarter er det nok å henge fingrene i, men heller ikke her er de bekymret.

– Det er bare en fordel for oss at det er mildt nå, for vi har en del arbeid gående i bakkene, og da er det fint at det ikke er tele, sier eier og daglig leder Peer Bakke.

Og han ser frem til sesongen som kommer.

– I fjor hadde vi fantastiske besøkstall, så vi håper på liknende tall i år, forteller Bakke.

Tryvann Vinterpark gleder seg også over gjennomsnittet til vinteren virkelig setter inn.

– Vi ser enormt frem til Snowboard- VM i 2012, og gleder oss masse til å presentere alle nye tilbud vi har for de besøkende. Og nå som den nye veien bygges inn til bakken, blir det også mye enklere å komme seg hit ved hjelpe av kollektivtransport, avslutter Mørch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag