Gå til sidens hovedinnhold

– Det ser ut som om noen har klippet vingen rett av

En nabo til Østensjøvannet er rystet etter møtet med en svane som er regelrett vingeklippet. Ornitologisk Forening bekrefter at svanens høyre vinge trolig er klippet av.

RUSTAD: Tirsdag midt på dagen denne uken måtte en svane utvises fra banen før Norway Cup-kampen med jenter 15/16 år, mellom Lyn og Kvernbit.

Kampen gikk på en av Rustadbanene, like ved naturreservatet Østensjøvannet. Opptrinnet ble fanget opp av en nabo i nærheten, som etterpå fulgte etter svanen. Da oppdaget vedkommende at svanens høyre vinge er kuttet rett av.

Frykter den ikke kan fly

– Jeg bor i rett i nærheten, og hadde tidligere på dagen lagt merke til svanen som var inne på fotballbanen. På kvelden gikk jeg en tur og fikk øye på svanen. Jeg fulgte etter den, og den var merkelig tam. Så så jeg at vingen til svanen er kuttet av, og at den derfor kanskje ikke kan fly, sier beboeren, og som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde i avisen.

LES OGSÅ: Fikk blodig svane på kroken

Beboeren fikk også tatt bilder av svanen. Det hører også med til historien at det visstnok skal være noen som jevnlig mater denne skadede svanen.

Klippet rett av

DittOslo.no har vært i kontakt med Ornitologisk Forening. De bekrefter at det kan være snakk om en avklippet vinge.

– Ja, det ser faktisk ut som om noen har klippet vingen rett av. Hadde den vært i nærkontakt med en rev for eksempel, så hadde jo vingen vært mer ujevnt revet av, sier leder av foreningen, Håkan Billing, som nå vil ta tak i saken.

– Fugler bytter jo fjær, men nå er denne ferdig «mytet» som det heter, og da vil det eventuelt ikke vokse nye fjær før til neste år. Det som kan gjøres, er eventuelt å få nappet den, da vil det vokse nye fjær raskt. Den kan jo ikke klare å fly, slik vingen er nå, sier Billing, og som ellers kan fortelle at dette er en knoppsvane.

Svaner er fredet i Norge.

LES FLERE NYHETER:

Mann skulle kjøpe båt – ble frastjålet 15.000 euro i kontanter

Hundeeier fikk 6.000 kroner i bot

Denne eiendommen er til salgs for 34 mill.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året