*Nettavisen* Nyheter.

Det skal snø hver dag denne uken

Snøkaoset skaper forsinkelser for alle typer trafikk. «Apostlenes hester» kan være et lurere og kjappere valg for dem som ikke skal forflytte seg veldig langt. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen

Er du lei snø allerede? Da bør du smøre deg med tålmodighet. Se snøbildene her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Studentene ved Blindern måtte benytte seg av veien. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Snøen var etterlyst lenge, men nå kommer den til gagns i hovedstaden. Mandag snør det sidelengs i Oslos gater. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Brøytebilene er i full sving over hele byen. Brøyterne jobber jevnt og trutt - dag som natt. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen

Klikk på bildet for å forstørre.

Brøytebilene er i beredskap. Disse traktorene kommer garantert til å måtte rykke ut i løpet av de neste dagene. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen

OSLO: Når snøen faller på Østlandet blir det ofte kaos. Ulykkestallene stiger kraftig, biler står fast og kollektivtransporten blir kraftig forsinket.

I løpet av morgentimene mandag ble det meldt om et titalls bilulykker på én time. Minst to av ulykkene var alvorlige.

Se bildene fra snøkaoset i Oslo øverst i artikkelen.

Les også: Oslo-folk er refleksverstinger

Les også: Full splid om parkeringsforbud i Thereses gate

Snø hele uken

Fra midnatt frem til klokken 13.30 mandag ettermiddag var det bare registrert fire(!), ja, du leste rett, fire millimeter nedbør i form av lett snø. Men snøtotalen på Blindern begynner å ligne noe med sine 22 centimeter med snø.

– Det ser ut til at snøen kommer til å falle i hele dag. Kanskje også i hele morgen. Det ligger an til at folk i Oslo vil få snø hver eneste dag denne uken. Hvor mye kan jeg ikke si, sier statsmeteorolog Mariann Foss.

– Temperaturen vil også holde seg på minussiden denne perioden. Men mot helgen vil det kanskje bli en liten stigning som gjør at temperaturen ligger på rundt null grader, sier Foss.

Les også: Mesta snøblokkerte inngang til eldre ektepar i tre dager

Les også: Slik tar du vare på bilen i kulda

Flyforsinkelser

Værforholdene fører også til problemer ved Oslo lufthavn Gardermoen.

– Grunnet snøvær må man beregne enkelte forsinkelser ved Oslo Lufthavn i dag. Vi ber alle passasjerer møte til normal tid og forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om den enkelte flyvning, melder Oslo Lufthavn på sin hjemmeside.

Politiet advarer

Politiet flere steder i Sør-Norge advarer mot svært glatte veier på grunn av snøfallet natt til mandag. I hele dag har det vært en endeløs strøm av meldinger og biler og vogntog som har hatt problemer langs veiene. I de aller fleste ulykkestilfellene har det kun vært snakk om materielle skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag