RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen ganger er spøkelsene så skumle at de skremmer seg selv også. Her representert ved Ruben Gulbrandsen, Robin Tonjeson Howard (bak maska) og Syver Weseth. ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL
Noen ganger er spøkelsene så skumle at de skremmer seg selv også. Her representert ved Ruben Gulbrandsen, Robin Tonjeson Howard (bak maska) og Syver Weseth. ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL Foto: ALLE FOTO: NILS SKUMSVOLL

Det spøker i Svartdalen

Kle deg ut og ta med familien på spøkelsesvandring søndag.

Svartdalen: – Bøøøøøøøøh!

Det er kveld i Svartdalen og et skrik som får hårene til å reise seg på kroppen, skjærer gjennom skogen. Ved en svak opplyst strekning lags elva kan man skimte tre skrekkelige skapninger som snakker lavt sammen.

– Vi er blitt gode på å skremme, sier Ruben Gulbrandsen.

– Men vi skal ikke skremme folk pokker i vold, altså. De må jo tørre å gå hele løypa langs elva og fram til pølseboden i Kværnerbyen, forteller Syver Weseth.

Halloween for unga

Sammen med kompisen Robin Tonjeson Howard skal de spøke og skremme i Svartdalen på selveste Halloween, søndag 31. oktober.

– Ideen kom en tirsdag på 20-bussen på vei til jobb. Det finnes ikke noen organisert Halloween-feiring for unga, og hvis du ikke starter noe selv, skjer det heller ingenting, sier primus motor Joakim Wang.

Nabolaget fullt av skrømt

Dermed skrev han et eventyr om spøkelsene i Svartdalen og hentet inn skuespiller og amatører som skrømt. Fra søndag klokka 16 kan barn og unge i alle aldre oppleve eventyret live, spekket med spesialeffekter og kule kuliseer, mens du vandrer gjennom dalen fra Etterstad til Kværnerbyen.

– Eventyret fortelles av Svartdalsheksa og handler om et titalls personer som har forsvunnet i Svartdalen fra 1600-tallet og fram til i dag. Under Halloween kommer de tilbake for å spøke for oss levende, forteller Wang, som håper på storinnrykk søndagen.

Premier for best kostyme

– Kle dere ut og ta med dere barn, venner og familie og kom! Etter vandringen ender vi opp i Kværnerdalen der vi selger pølser og deler ut premier for de beste kostymene.

Wang håper at dette kan bli en årlig tradisjon for barn og unge på Halloween.

– Selv om det har vært en litt utskjelt tradisjon, elsker unga det og det er jo mye bedre enn å drive med eggkasting. Dette kommer til å bli en kveld de sent vil glemme, lover han i det en grufull latter runger ut i natten

– MOOOOAHAHAHAHAHA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere