RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det starter med deg selv


Det var stappfullt i på Lambertseter skole, og det var full kamp om komme til ordet.
Det var stappfullt i på Lambertseter skole, og det var full kamp om komme til ordet. Foto: Anita Bakk Henriksen
Det var budskapet under årets elevdebatt ved Lambertseter videregående skole. Elever fra hele Oslo var samlet for å diskutere egen verdighet.

LAMBERTSETER: Og det mangelt ikke på engasjerte elever som ville si sitt om nettopp dette tema. Teamer som verdighet, toleranse og respekt ble tatt opp, og det var unison enighet om at toleranse var mye enklere å utøve en respekt.

Respekter deg selv

– Det krever mye mer av deg som person for respektere andre mennesker, da må du nemlig først respektere deg selv, sa panelmedlem Hassan Ali Syed (17), fra Ullsrud skole.

Sammen med rektor på Gran skole Anne Myrvold, elev ved Bjerke Erkan Boy (18), Amalie Nordberg Juel (18) fra Hartvig Nissen, og Moina Medbøe fra Majorstua skole dannet de panelet som satt på scenen i aulaen.

Utfordret

Med seg hadde de en helt spesiell gjest, og ordstyrer, generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålseth. Han guidet elevene trygt gjennom debatten og både utfordret og engasjerte.

Spesielt kom det mange historier om mobbing, og problematikken som ligger rundt. Flere elever hadde blitt sviktet av lærere i ung alder, og opppfordret til å sette ekstra fokus på den skjulte trakasseringen.

Og det var representaneter fra over ti ulike skole i Oslo, og i dag var alle samlet.

Stolt

– Respekt og verdighet bør være en like stor del av utdanningen som matte og norsk, sa Hassan til stor applaus fra salen.

Anne Myrvold var stolt av hvordan elevene håndterte de vanskelige temaene, og er gald for at fokus holdes oppe på et så stort og utbredt problem

– Dette var en virkelig spennende og engasjerende debatt, veldig imponerende av alle elvene, sier hun og smiler.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere