RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det store bokslippet

En litterær-musikalsk kabaret med skjemt og alvor var tilbudet på Nordtvedt bokcafè siste lørdagen i mars.

Nordtvedt: Begynnende påske og et strålende solskinn gjorde sitt til at det var få publikummere som hadde funnet veien til biblioteket denne lørdagen. Trubadurene lot seg ikke merke med det og kjørte forestillingen som om det skulle vært en fullsatt sal.

To i ett

"Det store bokslippet" henter stoff fra Gallionsfiguren og Lysskipet, to skuespill fra boka "Rop møter lys" - to skuespill".
- Begge stykkene er på en måte samtaler om liv og død. Egentlig et kirkespill med kor, forteller forfatter og trubadur Knut Arild Melbøe.

Solformørkelse

I "Lysskipet" er en solformørkelse sentral i handlingen.
- Den blir et bilde på tiden, et mørke der menneskene ikke har tro på det som er utenom det materielle, sier forfatteren.
Han legger at de to hjemløse i forestillingen har en opplevelse. De møter noen og seg selv og får tilbake troen på livet i all elendigheten.
De to trubadurene er begge fra Bergen, men er nå bosatt på Østlandet. Knut Arild Melbøe jobber på mange arenaer, ikke minst med Poesikabaret-formen.
Synnøve Apelthun-Andersen er operasanger, skuespiller og poet og har studert ved Norges operahøgskole og ved Mozartheum i Salzburg. Hun var festspillsanger i Bergen fra 1978-82, og har vært tilknyttet Fyllingen teater som skuespiller og pedagog. Skriver dikt og skuespill.
Mer om artistene på:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere