*Nettavisen* Nyheter.

Det store gjennombruddet

ACTION: Sondre Kristiansen begynte med terrengsykkel når han var 14 år. – Jeg ville holde på med en sport som var mer action enn fotball, sier han. Foto: Foto: Privat

Sondre Kristiansen (18) vant Norgescupen i terrengsykling for juniorer denne sesongen. I tillegg representerte han Norge i både VM og EM i 2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

HJEMMLIGE TRAKTER: Sondre Kristiansen har syklet i nærområdet så lenge han kan huske. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

BOGSTAD: Sondre Kristiansen hadde som mål foran sesongen 2011 å havne på pallen sammenlagt under Norgescupen for juniorer. I tillegg håpte han på å representere Norge under et løp internasjonalt.Den målsetningen nådde han. Og vel så det.

– Det var utrolig morsomt å vinne sammenlagt. Jeg opparbeidet meg en solid ledelse i de sju første rittene og hadde allerede vunnet før sesongens siste ritt, et ritt jeg måtte stå over på grunn av sjukdom, smiler Sondre Kristiansen.

Godt grunnlag

Han ble foran sesongen hentet til Raumerrytter og meldte dermed overgang fra Rye. I tillegg startet han opp på terrengsykkellinjen hos NTG Lillehammer i januar 2011.

– Jeg hadde en optimal oppkjøring til sesongen hvor vi hadde treningsleir 25 dager i Mallorca. I tillegg blir det mye trening på skolen. Så treningsgrunnlaget foran en sesong kunne ikke vært bedre, sier Kristiansen.

Det at han ble hentet til Raumerrytter har også vært bra for karrieren hans.

– Det var kult at klubben ønsket meg. Her er jeg på samme lag som Ole Christian Fagerli som vant Norgescupen 2010, sier han.

Under årets sesong vant han fem av åtte ritt i Norgescupen, og på sitt siste år som junior gikk han helt til topps.

Internasjonal erfaring

Sesongens høydepunkt var uansett at han fikk representere Norge under både VM (i Sveits) og EM (i Slovakia).

I EM tok han en meget sterk 14.plass, mens han kjørte seg kraftig opp i VM og endte til slutt på en solid 28.plass.

– Det er noe helt spesielt å sykle med flagget på brystet. Dette var noe som ga mersmak og jeg håper at jeg får sykle flere ritt for Norge i fremtiden.

Takker familien

Sondre er sønnen til den ikke ukjente løpedronningen Ingrid Kristiansen og han takker også for den enorme støtten han har fått fra familien i sin vei mot toppen i terrengsykling.

– Jeg gikk veldig mange turer, på ski og syklet med familien når jeg var ung. Noen ganger syntes jeg det var veldig kjipt, men når jeg ser tilbake på det nå så er jeg veldig takknemlig. Familien er alltid med på rittene og backer meg opp. De er heller ikke redd for å si fra om de mener det er ting som må gjøres annerledes, sier Sondre.

Han sier at han av og til savner Oslo når han er i Lillehammer.

– Det som er flott med å bo her i nærheten av Bogstad er at man har enormt kort vei til Nordmarka. Jeg har benyttet meg veldig mye av området når jeg bodde her og det var her jeg la det virkelige grunnlaget, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.