RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det store sirkuset


Balanse: Å gå på stram line er ikke så lett som det ser ut til. Enda vanskeligere er de når en blir to. Melissa Linnerud (bak) og Hibba Andrea Tudorache greide det. Begge er med på to dagers nysirkus workshop i Kulturhuset på banen.
Balanse: Å gå på stram line er ikke så lett som det ser ut til. Enda vanskeligere er de når en blir to. Melissa Linnerud (bak) og Hibba Andrea Tudorache greide det. Begge er med på to dagers nysirkus workshop i Kulturhuset på banen.
Tre sprudlende instruktører og "sirkusartister" ga over 40 unger en forsmak på hva nysirkus kan være.

Bjerke: Sirkus har alltid vært fascinerende. Nysirkus er en avlegger som stiller mindre krav til plass. Manesjen kan være hvor som helst.
Nysirkus er bydel Bjerkes Ungdomsfyrtårn. Et resultat av Groruddalssatsningen.
Dette er starten på å etablere et miljø. Vi vil jobbe parallelt med andre beslektede aktiviteer som breakedance, balett, teater og film. Syr sammen en pakke. Vi starter alt nå til førstkommende tirsdag, sier Pål Eriksen, leder ved Kulturhuset Påbanen.

Høyt og lavt

Ungene ble delt inn i gupper etter eget valg. På menyen blant annet: Sjonglering, akrobatikk og rokkeringer, tissue (fløyelsbånd), gå på starm line og mye annet.
Det er ikke så lett som det kanskje kan se ut. Det svir litt på innsiden av foten etter at jeg bremset med båndene på nedturen, sier en fornøyd Helene. Hun har gjort sine første akrobatiske øvelser høyt oppunder taket. Med skarpt røde tjukke fløyelsbånd turnet hun som en ordentlig sirkusartist.

Knep

Vi har fått ungene til å gjøre det som de alt kan. Med noen små triks og litt øvelse så er de akrobater, sier Axel som er akrobatikklærer ved Trondheim kulturskole til vanlig.
Inne på disco-rommet trener to jenter på harde livet. Om en snau time skal de vise fram hva de har lært på disse to dagene.
Nå har vi fått i oppgave å lage et eget oppvisningsprogram. Vi har drevet med dans lenge, så vi blander sammen akrobatikk med litt freestyle og disko, sier Melissa Linnerud og Hibba Andrea Tudorache, mens de spretter rundt. Og før de gir seg har de vist fram den ene øvelsen mer halsbrekkende enn den andre. Framtidas artister.
Alle deltagerne og instruktørene fikk vist seg fram og deltok i det forrykende showet til slutt.
Nysirkus hørtes ut til å være skikkelig gøy. Vi måtte bare prøve dette
Hibba Tudorache


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere