Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var fantastisk gøy

Å få dømme cupfinalen, ser Monica Larsen (36) fra BSK på som en stor ære. Hun storkoste seg i regnværet på Bislett denne lørdagen.
Å få dømme cupfinalen, ser Monica Larsen (36) fra BSK på som en stor ære. Hun storkoste seg i regnværet på Bislett denne lørdagen.
Å være kampleder mens Norges beste damelag gjorde opp om cupgullet, levde absolutt opp til forventningene, ifølge Monica Larsen (36).

Her blåser Monica Larsen av cupfinalen mellom Røa og Team Strømmen, som Røa vant 3-1.

BSK-dommeren ble utnevnt til FIFA-dommer i 2006, og har hatt en bratt læringskurve i dommerdrakta.

BISLETT: Lørdag var dagen. Det er like stas for dommere å bli valgt til å dømme cupfinalen, som det er for lagene som spiller. Det er en anerkjennelse fra fotballkretsen, og i år var det BSKs Monica Larsen som fikk æren av å lede cupfinalen mellom Røa og Team Strømmen.

Det er litt stas. Det er de beste lagene og de beste dommerne som får delta i cupfinalen. For oss dommere er det en premiering av god innsats, sier Larsen.

I fjor var hun fjerdedommer da Asker og Kolbotn barket sammen i kampen om cupgullet, og i år rykket altså Larsen helt til topps.

Fantastisk gøy, jubler den blide bergenseren, som tidligere spilte for BSKs A-lag i fotball.

Det levde definitivt opp til forventningene. Å få dømme cupfinalen var en stor opplevelse, rammen rundt er så spesiell, jeg har ikke ord, sier Larsen.

Annullerte scoring

Det var delte meninger om dommerteamets prestasjoner etter kampen, som Røa vant 3-1. På stillingen 2-1 til Røa, fikk Team Strømmen annullert en scoring på grunn av offside.

Vi har fått tilbakemeldinger fra folk som har sett reprisene, om at den avgjørelsen var korrekt. Og det er veldig deilig, sier Larsen fornøyd.

Hun var aldri i tvil da assistentdommeren vinket med flagget

Jeg syns vi er et fantastisk bra team, med erfarne dommere, og jeg stoler hundre prosent på assistentdommerne mine. Men det er veldig deilig at slike tighte situasjoner, som kan være utrolig hårfine, faktisk blir riktig dømt av oss, mener Larsen.

Håper på mesterskap

I tillegg var det noen holdinger, fra begge lag, i det som kunne blitt gode scoringsmuligheter, som skapte litt diskusjon blant fotballkommentatorene.

Vi la lista høyt, men fulgte den konsekvent. Jeg liker heller å sette lista litt for høyt, enn litt for lavt. Dessuten opplever jeg det som at begge er like gode i de situasjonene, og da lot jeg være å blåse, er BSK-dommerens kommentar. Alt i alt er hun godt fornøyd med innsatsen, og ser framover mot nye utfordringer.

Det hadde jo vært moro å få være med i et stort, internasjonalt mesterskap, men jeg stresser ikke, sier tobarnsmoren, som ble FIFA-dommer i 2006.

Jeg har det veldig moro med dømmingen og kommer til å fortsette med det, smiler hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!