*Nettavisen* Nyheter.

Det viktigste området for de minste

Rune Andersen i Njård langrenn påpekte viktigheten av ambassadeområdet for de minste. Gjermund Andersen i Naturvernforbundet forsvarte grøntarealene.

LAGMANNSRETTEN: Njård har cirka 2900 medlemmer totalt.

Njård har 22000 til 2300 medlemmer som er barn og ungdom og langrennsgruppen utgjrø cirka 320 av disse. De siste ti årene har veksten i langrennsgruppa vært stor, sa tidligrere styreleder i Njård langrenn, Rune Andersen, som understreket at Husebyskogen betydde mye for klubben.

Ambassadeområdet er det viktigste området for de minste med muligheter for mye leik på store, åpne og oversiktlige områder og med nærheten til Njårdhallen. Ikke minst er tilbud om sanitære anlegg til små barn viktig. Betydningen av dette området for idretten burde vært utredet i en konsekvensanalyse, sa blant annet Andersen, som fryktet for rekrutteringen om området ble stengt av.

Han viste til planene om å legge kunstsnø på jordene om vinteren.

Dette er areal for skiarena som egner seg ekstremt godt for skirenn. Hovedhensikten er at lett tilgjengelighet gir trygghet og at barna skal slippe å bli kjørt ut i Sørkedalen for å gå på ski, sa Andersen, som mente at de planlagte erstaningsarealene hadde en helt annen beskaffenhet og ikke ivaretar treningsfunksjonene.

Gjermund Andersen er leder av Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, hvor forbundet er en av partene som er med i søksmålet mot stat og kommune.

Han viste til det stadige presset mot grøntarealer i Oslo og viktigheten av å ivareta disse. Samtidig påpekte han bruddet på grøntplanen for området.

Saken skulle vært gjenstand for konsekvensutredning. Selv om vi har kommet med innspill i prosessen blir vi omtalt og oppfattet som subjektive. I et planprogram med konsekvensutredning ville det vært regler for å registrere biologisk mangfold og områdets betydning for rekreasjon og friluftsinteresser. I en konsekvensutredning ville sammenhengen i det økologiske systemet kommet frem, sa blant annet Andersen, som mente beskyttelsen som konsekvensutredning er for naturvernet bli svekket, hvis det ikke blir gjennomført i Husebyskogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag