*Nettavisen* Nyheter.

Dette blir Norges mest eksklusive togstasjon

Ø er navnet og er du heldig får du selskap av kongen på gourmetpub.

04.02.15 08:23

Klikk på bildet for å forstørre.

JERNBANETORGET: For med egen kongevogn er det vel ikke annet enn naturlig at kong Harald benytter muligheten til å stikke innom sine forfedres venterom.

Nå er riktignok det gamle kongerommet - altså der de kongelige tidligere oppholdt seg da de skulle reise med tog - gjort om til konseptet Rojal Gourmetpub, men er Kongen glad i en øl, så er dette stedet.

- Han er hjertelig velkommen. Jeg kan by han en whiskey også, sier prosjektdirektør i Rom Eiendom, Trond Rusten.

Siden høsten 2013 har Rom Eiendom, med Rusten i spissen, jobbet med å pusse opp et av Norges mest hektiske knutepunkt, Østbanehallen.

Torsdag førstkommende er det storslått åpningsfestival, der publikum inviteres til det Rusten omtaler som en «fantastisk gammel jernbanehall, som er satt tilbake i sin fordums prakt».

Les også: Slik skal du «tvinges» til å reise miljøvennlig

Løser rushtidsproblemer
Sorte tak, hvite gulv, tre ni meter høye trær og enkle, robuste materialer, som kobber og glass, skal gi turister, Oslo-folk, naboer og pendlere lyst til å miste toget.

- 60.000 pendler med tog til Oslo S hver dag, og et femsifret antall mennesker jobber i området. Dette er jo på mange måter portalen til Norge, hvor veldig mange kommer med flytoget fra Gardermoen, sier Rusten, som mest av alt håper Ø blir et bydelssenter.

- Det skjer mye i området med utbyggingen av Bjørvika og oppover i Schweigaardsgate, mendet mangler et bydelssenter. Det har vært etterspurt og dette mener vi er svaret, sier Rusten.

Togreisende vil likevel utgjøre en viktig del av markedet, men Rusten understreker at han ikke håper på forsinkede tog for å øke omsetningen.

- Nei, togene må gjerne være i rute, men passasjerene kan jo kanskje vente litt og heller ta et senere tog? Da blir det jo bedre plass i rushtidstogene, smiler han.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I det gamle kongerommet i Østbanehallen ligger Royal Gastropub. Prosjektleder Trond Rusten inviterer kongen på whiskey. Foto: ROM Eiendom


Les mer om utviklingen av Oslo sentrum:
Sentrum rustes opp for å friste Oslo-folk
Shopping skal sette Oslo på europakartet
Slik kan et av Oslos farligste områder bli - men det kan ta tid
Vil utvide Oslo sentrum til Groruddalen
Dette kan bli nye Stortorvet

Verken Maaemo eller McDonalds
Nye Østbanehallen, eller Ø som det nå heter, blir en blanding av mat og drikke, butikker og åpne torgarealer. I tillegg til gastropuben - som for øvrig lover over 60 ulike øltyper - blir det norsk mat, sushi, brasseri, pizzeria og godtebutikk. For å nevne noe.

Fakta

Disse åpner på Ø

- Det vil være en stasjon og et torg som du kan stikke innom for å ta en øl, en matbit eller en kaffe, og bare se på livet. Dette er jo en hovedferdselsåret, som fortsatt vil syde av liv, sier Rusten, og forteller at Ø har lagt seg på et folkelig nivå.

- Her er det ingen gourmetrestauranter ale Maaemo eller Bagatelle, og heller ingen pølseboder eller McDonalds, sier han.

Les også: Dette kan bli Oslos største utviklingsprosjekt noensinne

Vil løfte område med frynsete rykte
Området rundt Østbanehallen, Jernbanetorget og Oslo S har hatt et frynsete rykte, preget av blant annet stor omsetning av narkotika. Det bekymrer ikke Rusten.

- Det har vært en del av grunnen til å gjøre dette, nemlig å revitalisere området. Fortsatt vil det være folk i Oslo som ikke har det så greit, og de vil også være her, men før var de alene her, og om man kom utenfra da, så kunne man nok føle seg litt utrygg. Nå vil det være lysere og mer åpent her, sier Rusten.

Ø vil holde åpent fra klokka 05 om morgenen til klokka 02 på natta. Ikke alle butikker og spisesteder vil holde åpent hele tiden, men Rusten lover at morgenfugler ikke skal bli skuffet.

- Kommer du hit ti på seks og skal nå flytoget, så skal du få kjøpt deg en kopp kaffe, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den gamle ventehallen har fortsatt detaljer fra fordums tid. Foto: ROM Eiendom


Les også: Oslo er et av landets beste steder å bo

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag